BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm Maria

Wollmar Yxkullsgatan 48B, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 40 kvm
  • Såld
  • 3949
  • 2441
Värdera din bostad

Beskrivning

Tre trappor upp i huset finner ni en ljus och välplanerad tvåa om 40 kvm, belägen i en skuldfri förening som äger marken. Tack vare det höga läget i huset får ni in ett fint ljusinsläpp. Här finns flertalet originaldetaljer kvar från byggåret 1928 såsom fina brädgolv, fönster med djupa nischer och ett serveringsskåp. Mycket bra planlösning som tar tillvara på ytan på bästa vis. Genom pardörrar når ni det separata sovrummet med plats för stor säng samt serveringsskåp. Välplanerat kök med diskmaskin och bra arbetsytor, samt en platsbyggd kökssoffa med förvaring. Luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp och stort matbord. Goda förvaringsmöjligheter i den inbyggda klädkammaren. Rymligt badrum som är utrustat med badkar. Till lägenheten hör ett vindsförråd. Tack vare planlösningen med separat sovrum och bra förvaringsmöjligheter passar lägenheten bra för såväl en som två personer.

Brf Postiljonen är en omtyckt förening som bildades år 1929. Fastigheten byggdes 1927-28 efter ritningar av den kände arkitekten Sven Wallander. Föreningen godkänner delat ägande, med en minsta ägarandel om 10%.

Här bor du på ett mycket lugnt men ändå centralt läge med Mariatorget och Zinkensdamms stora utbud av restauranger, barer och butiker alldeles runt knuten. Nära till vackra parker såsom Tantolunden som bjuder på härliga promenad- och löpstråk längs vattnet samt Skinnarviksparken. Goda kommunikationer med både Zinkensdamms- och Mariatorgets tunnelbana samt flertalet busslinjer väldigt nära. För dig som enkelt vill ta dig till Arlanda så ligger Södra Stations Pendeltåg i närheten. Runt knuten ligger bland annat populära caféet Fabrique om ni vill köpa hem färskt bröd, Mahalo, Häktet och den populära kvarterskrogen Pane Vino. 

- Många fina 20-tals detaljer bevarade

- Välplanerat kök och speparat sovrum

- Högt och fritt läge

- Skuldfri förening som äger marken

- Mariatorget och Zinkensdamm runt knuten

Varmt välkomna på visning!