BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mälarhöjden

Mälarhöjdsvägen 15

  • 6 rum och kök
  • 154 kvm
  • Såld
  • 15137
  • 17570
Värdera din bostad

Beskrivning

Husdröm med ett suveränt läge i populära Mälarhöjden är äntligen till salu! Renoveringsobjekt, absolut, men kanske också rätt charmigt?

Huset på Mälarhöjdsvägen 15 byggdes 1925 och har endast haft 3 ägare, vilket ändå måste ses som ovanligt. Det är ett stort hus som disponerar totalt ca 241 kvm, varav 154 kvm är boyta. Huset är uppdelat i tre plan och planlösningen ger 4 sovrum, kök med matplats och fint ljusinsläpp från två håll, stort vardagsrum i skönt söderläge, en altan och en stor balkong i österläge på övre plan på ca 24 kvm. Gillestugan en trappa ner är generöst till sin storlek och i källaren finns verkstad, tvättstuga och kallförråd samt en separat ingång (utifrån). Carport och bilplats för 1-2 bilar.

Renoveringen kommer vara omfattande eftersom allt måste ses över vilket samtidigt innebär att man med fantasi och respekt kan förvandla detta hus till något alldeles extra!

Tomten på 597 kvm är friköpt och med tanke på att det bara tar 3 minuter till Mälarhöjdens tunnelbana är läget verkligen guld värd. Populära Mälarhöjden är ett mycket lugnt och attraktivt område med närhet till trivsamma grönområden och till Mälarens vatten och stränder. Omgivande natur ger fantastisk möjlighet till fritidsaktiviteter under alla årstider, såsom bad, båtliv, skid- och skridskoåkning, fiske och promenader längs vattnet. Att vintertid åka skridskor eller promenera på isen är helt magiskt. Cykel- och promenadavstånd till småbåtshamn och en 4-H gård med många djur och aktiviteter för de yngre barnen. I Mälarhöjden finns två populära skolor, dels Mälarhöjdens skola som sträcker sig från förskoleklass till årskurs 9 och dels en Montessori skola, förskoleklass till årskurs 5. Flera förskolor finns inom cykel- och promenadavstånd.

Varmt välkomna på visning!