BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Örby

Pilkrogsvägen 25

  • 6 rum och kök
  • 142 kvm
  • 7.425.000 kr / Såld

Beskrivning

Välkommen till detta charmiga  hus om totalt 154 kvm med friköpt lättskött tomt mot allmänning i bästa sydvästläge - fint belägen i Örby villastad – en av Stockholms äldsta villastäder. Huset byggdes 1951 och här finns mycket väldisponerade ytor på två plan, 5 sovrum för barnfamiljen, stora renoveringar gjorda, öppen spis, 2 balkonger och en härlig terrass och suveränt läge i barnvänliga Örby.

En lättillgänglig planlösning med 2 sovrum på det övre planet, ett modernt fint kök med en öppen social planlösning mot vardagsrummet. Ett entréplan med 3 bra sovrum, badrum och förvaringsmöjligheter. Närhet till kommunikationer, t-bana 10 minuters promenad till Högdalen, bussar 2 minuter bort - utmärkta kommunikationer med andra ord.

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS
För att vara en tomt på 650 kvm har man verkligen allt det som man kan förvänta sig av en mysig och barnvänlig tomt. Ett läge mot allmänning i bästa söderläge, plats för barnens lek och studsmatta. Vill man låta sina gröna fingrar få utlopp för blommor och odlingar är det förstås möjligt. Verkligen en lättskött fin tomt för hela familjen. I direkt anslutning till huset på baksidan finns en balkong samt trädäckad altan mot gräsmatta och allmänning - privat och utan insyn.  

ÖVRE PLAN – MYSIGT OCH SOCIALT

Kök
Väldisponerat och modernt kök från 2012 med social öppen planlösning mot vardagsrummet och plats för stora familjemiddagar och barnkalas. Plats finns för stort köksbord med 4-12 sittande med ett långbord in mot vardagsrummet.  Fin bänkskiva i mörk ek, goda arbetsytor och förvaring. Köksutrustningen består av keramikhäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, micro, kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger klinker med skön golvvärme.

2 balkonger & terrass - sydvästläge mot allmänning
Från köket har man utgång till generös inglasad balkong som rymmer 8 sittande, plats även för grönskande odlingar och grill - harmoni! Med en bred trapp ner till trädgården finns husets och trädgårdens terrass var solen finns under stora delar av dagen och mot kvällen. Söderläge på denna plats som är perfekt för långa lata dagar. Från vardagsrummet har man ytterligare en balkong var kvällsolen värmer skönt och med utsikt mot kringliggande villaträdgårdar. 

Vardagsrum
Ljust fint vardagsrum med fönster ut mot trädgården. Vardagsrummet har bra med plats för skön soffgrupp och barnens lek - ett rum verkligen för hela familjen och i direkt anslutning till köket. Ekparkettgolv på detta plan - elegant och snyggt. Öppen spis för härligt mys. Från vardagsrummet och köket har man direkt utgång via dubbel altandörr ut till balkong och  terrassen. 

Badrum
Från övre hallen har man ingång till ett badrum med dusch som renoverats 2012 - smakfullt och elegant. WC, handfat, badkar, klinker och kakel samt skön golvvärme.

Sovrum 1, 2
Två utmärkta och rogivande sovrum, samtliga utan insyn och med fönster ut mot de lugna kringliggande trädgårdarna. I ena rummet finns bra med förvaring i inbyggd garderobsvägg. Ett optimalt planerat övre plan var man verkligen nyttjat ytorna på ett utmärkt sätt. 

ENTRÈ PLAN

Badrum & tvättstuga
Ett riktigt fint badrum från 2012 med både dusch och tvättstuga. Bra med ytor för tvättbestyren. Utgång till trädgården.  

Sovrum 3, 4 & 5
Tre utmärkta sovrum var det största med ingång direkt från hallen. Fönster ut mot den rogivande trädgården från samtliga rum. Två något mindre rum med inbyggd garderob. Tapetserade väggar och ekparkett på golvet i alla rummen. 

Gäst-wc
Gäst-wc med klinker på golvet och ett handfat. 

Hall
Välkomnande rymlig hall med praktiskt klinkergolv och vattenburen golvvärme vilket det är på hela entréplanet.  

Förråd
Ett utmärkt förråd var också bergvärmepannan står.