BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Trollesundsvägen 100, 3tr

  • 3 rum och kök
  • 69 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Här bjuder vi in till en supermysig lägenhet med en genomgående planlösning, ett hem som bör tilltala dig som söker det lilla extra! Värme, Vatten och Kabel-TV ingår i månadsavgiften.

På Trolleusndsvägen nummer 100 ligger denna rymliga 3:a på 69 kvadrat. Väl inne i lägenheten möts du av en spännande planlösning där rummen samspelar på bästa sätt. Här finner ni ett härligt socialt vardagsrum, stort praktiskt kök med gott om förvaring och matplats alldeles intill för många middagsgäster, ett rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och arbetshörna och ett mindre sovrum med plats för en barnsäng och leksaker, samt ett stambytt badrum med badkar och tvättmaskin. Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Belägen i stabil HSB-förening med en låg belåningsgrad på 2 208 kr/kvm samt alla stora renoveringar gjorda!

Det är bara några minuters promenad till tunnelbanan som bland annat tar dig till T-Centralen på cirka 20 minuter och Globen på 8 minuter. Vid Globenområdet finns en galleria och två stora arenor där nöjesutbudet är nästintill obegränsat. Dessutom finns ett upplevelsecenter under Tele2 arena med flertalet restauranger, bowling och minigolf. Det är också nära till innerstadens puls, ca 8 minuter till Södermalm där man hittar ett stort utbud av restauranger, pubar, biografer och teatrar. På promenad och cykelavstånd finns underbar natur, motionsspår och badplatser.

Hoppas vi ses!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Föreningen HSB Brf Högdalen i Stockholm.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Överlåtelseavgift

1 568 kr

Byggnaden
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1955
Uppvärmning: Fjärrvärme
Hiss: Finns ej
Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrade hos Gjensidige.

Föreningen
Välkommen till "Lilla Södermalm", ja så kallas Brf Högdalen.
Föreningen ligger ett stenkast från Högdalens Centrum med flera skolor och goda kommunikationer via tunnelbanan till stan, och ett antal bussar till Farsta, Huddinge, Balingsnäs, Älvsjö, och Liljeholmen. Från Globen går även tvärbanan i flera riktningar.

Föreningens 13 fastigheter byggdes under åren 1954-1956 och vi har för närvarande 740 lägenheter. Inom föreningen finns 59 hyreslokaler, 20 förråd, 82 garageplatser. Härutöver finns 215 bilplatser utomhus med värmeuttag samt ett par utan el. Vi har även en stor föreningslokal som tar 75 personer för festliga tillfällen. Inom föreningen finns även 59 hyreslokaler. Föreningen är välskött och har tre anställda fastighetsskötare. Fastighetsexpeditionen ligger på Trollesundsvägen 108. Föreningen äger ej marken, tomten innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden kommer inte att höjas då samma pris ligger fast fram till och med år 2024. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens avgift så varje enskild boende medlem behöver inte skaffa det om man inte vill.

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av HSB. Föreningen har byggt ett miljöhus till varje gård som tar emot olika typer av sopor. Sopnedkast finns även för hushållssopor.

Besök även gärna föreningens hemsida:
www.hsb.se/stockholm/hogdalen.

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel: 10 % .
Föreningen godkänner dock ej juridisk person.

Föreningens ekonomi
För ytterligare information om föreningen och dess verksamhet hänvisas till bilagd årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.
Styrelsen har lagt om ett lån och förutom en extra amortering på 2 miljoner lyckades de även få ner räntan från 3,33 % till 0,50 %. Föreningen räknar med att de stärker ekonomin ytterligare - Information från föreningens egna medlemsblad, Trollharpan, september 2017.

Vid frågor direkt till styrelsen går det bra att maila: hogdalen.styrelsen@bredband.net.

Kommande avgiftsförändringar
Det finns inga beslutade avgifshöjningar.

Avgift
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud från comhem).

Utförda renoveringar
2016-2017 Ommålning av trapphus
2016 OVK-besiktning har genomförts i hela föreningen, lekplatserna har besiktigats och nödvändiga åtgärder har plancerats in.
2015 Fasadrenovering av husgavel på Trollesundsvägen
2015 Byten av stuprör
2013 drogs det stora fönsterrenoveringsprojektet igång där alla fönster uppgraderas till ett 3-glasfönsters funktionsnivå. Föreningen har därmed en 3-glas funktion där de lyckades sänka decibelstyrkan till hälften och har därigenom lyckats sänka fjärrvärmen med ett par grader.
2004 gick föreningen över till gemensamhetsel.
1997-1998 pågick stambytet där samtliga stammar filmades och byttes ut i alla fastigheter. I samband med detta såg man även över elledningar och badrummen kaklades om och försågs med golvvärme.
1997 genomfördes fasad- och balkongrenoveringen
1968 förstärktes elnätet i hela föreningen så att gasspisarna kunde bytas ut till elspisar

Kommande renoveringar
Föreningens fastigheter bedöms vara i gott skick och underhållet i planen har följts. Föreningen har en underhållsplan som omfattar 20-årsperioden 2015-2035. Inga större kommande renoveringar planerade.

Driftkostnader
Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang och elen debiteras på samma faktura som månadsavgiften. Mätning görs var tredje månad. Observera att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning, med 1 person i hushållet och kan variera.

Tv
Föreningen tillhandahåller kabel-TV via Com Hem, grundutbudet av tv-kanaler ingår i avgiften. Se www.comhem.se för priser och mer information.

Bredband
Föreningen anlitar ComHem eller Bredbandsbolaget för bredband.
Ifall man önskar Bredbandsbolaget så finns uttag innanför ytterdörren i alla lägenheter. Skulle kontakten saknas i någon lägenhet, kontakta Bredbandsbolaget för installation på tfn:. 0770 - 777 000. För mer info:http://www.bredbandsbolaget.se/

Tvättstuga
Det finns flera gemensamma och välutrustade tvättstugor inom föreningen. Tvättstugor finns på Harpsundsvägen 95, 115, 135 och 163 samt Trollesundsvägen 108, 159 och 179. Bokningslista för tvättid finns uppsatt i respektive tvättstuga.

Gårdsplats/Innergård
På de flesta gårdar finns en fast året-runt-grill där alla medlemmar är välkomna att grilla. Föreningen har även anlagt en boulebana på gården närmast centrum.

Övriga lokaler
I föreningen finns en träningslokal med utrustade gymmaskiner samt fria vikter, här finns även bastu och dusch ( Harpsundsvägen 95). Föreningens medlemmar har även tillgång till en smakfullt renoverad festlokal (som inrymmer ca 75 sittande matgäster). I lokalen finns en musikanläggning. Lokalen bokas på fastighetsexpeditionen och en depositionsavgift om 500 kr tas ut i samband med bokningen.
I föreningen finns flera intresseklubbar som engagerar medlemmar. Såsom vävklubb, motionsklubb, pensionärklubb, målarklubb och en fotoklubb. Fyra gånger per år kommer föreningens egen tidning Trollharpan ut.

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Det finns även cykel och barnvagnsförråd i föreningen.

Se föreningens hemsida för vidare info: http://www.hsb.se/stockholm/hogdalen

Parkering
82 garageplatser. Går att hyra för 500 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö på cirka 15 år.
215 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö på cirka 1 år.
I närheten av lägenheten finns även ett flertal kostnadsfria 7-dygnsparkeringar.

Övrigt
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för hela föreningen vilket innebär att bostadsrättsinnehavarna inte behöver teckna ett eget. Hemförsäkring bör varje enskild medlem teckna.

Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB, kostnad för detta är 500 kr/person (depositionsavgift som återfås vid utträde) och en årsavgift på ca 300 kr/lägenhet.
I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 1592 kr (3,5 % av gällande prisbasbelopp som faktureras säljaren) samt en eventuell pantsättningsavgift på 682,50 kr (1,5 % av gällande prisbasbelopp som faktureras köparen).

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med plats för avhängning in till vänster. För den som behöver ytterligare förvaring finns en rymlig klädkammare in till höger.

Köket är stort och lättarbetat även om ni är flera personer här samtidigt. Man har optimerat både förvaringen och arbetsytan genom att bygga köket längs båda sidor. Utrustat med diskmaskin, kyl/frys, inbyggnads ugn och micro, spis och fläkt. Matplats alldels utanför för många sittande gäster. Fint ljusinsläpp från fönster från två håll.

Vardagsrummet är fantastisk trevligt och fyllt av rymd tack vare det generösa ljusinsläppet från stort fönsterparti samt utgången till balkongen. Dess rektangulära form gör det lätt att möblera. Här ryms både soffgrupp, soffbord, fåtölj och bokhylla.

Lägenhetens höjdpunkt. Från vardagsrummet når du lägenhetens balkong med fritt läge. På balkongen kan du avnjuta middagar tillsammans med goda vänner. Lättmöblerad med bord, stolar och planteringar.

Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng samt tillhörande sängbord och byrå eller arbetshörna om så önskas. Idag används detta rum som barnrum.

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det mindre rummet. Här kan man få plats med en mindre säng, leksaker och skrivbord om så önskas.

Stort och helkaklat badrum. Utrustat med WC, badkar, tvättmaskin, handfat och spegelskåp ovan.

Områdesbeskrivning

I Högdalens Centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen.Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information och öppettider: http://www.hogdalencentrum.se/

Omgivningen
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

Kommunikationer
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Skolor
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se