BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Långholmsgatan 16, 5 tr

  • 3.5 rum och kök
  • 98 kvm
  • Såld
  • 5468
  • 5647
Värdera din bostad

Beskrivning

Här bor man perfekt högt uppe bland taken i ett fint sekelskifteshus med utmärkt läge i Hornstull på Södermalm. Lägenheten ligger i åtråvärt hörnläge med fönster i två väderstreck och milsvid utsikt med flertalet kända landmärken i blickfånget som Högalidskyrkan och Dragspelshuset. Generösa fönsterytor i kombination med högt till tak och lättillgängliga rum skapar en ljus, luftig och mycket inbjudande atmosfär. Lägenhetens särpräglade vinklar och vrår skapar en unik bostad. Underbar boendemiljö med närhet till både stad, vatten och natur.

101 kvm med flexibilitet - Möjlig 4:a med två badrum
Lägenhetens nuvarande utformning bjuder på stor flexibilitet där man på ett enkelt sätt kan disponera om bostaden så att man erhåller tre separata sovrum och ett extra badrum för problemfria mornar, se förslag på alternativ planlösning. Lägenheten är uppmätt till 98 kvm boarea med total golvyta om 101 kvm. Väljer man att öppna upp kattvindarna helt införlivas dessa i boarean.

Eldstad – Öppen spis/kakelugn
I rummet som idag nyttjas som vardagsrum finns det en rökkanal och här har man möjligheten att låta installera en eldstad. I motsvarande lägenhet på tre trappor har man redan murat upp en öppen spis.

LÄGENHETEN DISPONERAS ENLIG FÖLJANDE

Möblerbar hall
Välkomnande möblerbar hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt där man direkt möts av dess charm och vackra väggmålningar. På golvet ligger fina fiskbensmönstrade parkettgolv som löper vidare in i lägenheten. Hallen erbjuder mycket bra avhängningsmöjligheter och för förvaring finns en liten och praktisk klädkammare. Lägenheten är utrustad med säkerhetsgrind.

Kök – Fokus på njutning & umgänge
Hemtrevligt och påkostat kök med fokus på funktion och samvaro. Köket har mycket gott om avställnings- och förvaringsytor bland annat via dubbla överskåp. Köksutrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, spishäll, spisfläkt samt inbyggd ugn och micro. I köket har man dessutom på ett mycket snyggt sätt låtit bygga in en vinkyl i ytterväggen och samtidigt skapat ett funktionellt städskåp i utrymmet över kylen. Snyggt vitt kakel och spotlightsbelysning ovan bänkytor i massiv granit ger köket det lilla extra. En trevlig detalj i köket är det klassiska och charmiga skafferiet (uteluftsventilerat). I köket finns gott om plats för ett matbord för stora sällskap. 

Sällskapsrum/Matsal/Sovrum
Härligt rum med hela tre fönster och stora sociala ytor som bjuder in till umgänge med nära och kära. Rummet nås från såväl sovrummet som via stora pardörrar från vardagsrummet vilket öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt. För förvaring finns en stor kattvind och i det yttre hörnet finns djupa inbyggda hyllor/förvaringsplan.

Vardagsrum – Stora sociala ytor
Representativt vardagsrum med en behaglig atmosfär som karaktäriseras av dess stora fönsterparti och kontakten mot sällskapsrummet. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrigt passande möblemang. För förvaring finns rymliga kattvindar på vardera sida om fönstret. Ett rum att trivas i året om!

Sovrum – Stort och rogivande
Rymligt och rogivande sovrum med Högalidskyrkans torn i synfältet. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats och övrigt passande möblemang. För förvaring finns en platsbyggd garderob med skjutdörrar och i direkt anslutning till rummet finns en bra klädkammare.

Gästrum 
Mysigt gästrum med plats för säng, sängbord och övrigt lättare möblemang. Rummet har överljusfönster mot köket och en dörr med glaspartier. I rummet finns också ett stort stuvutrymme dolt ovanför ingången. 

Köksingång – Arbetsrum
I passagen mellan hallen och köket har man ett litet arbetsrum med platsbyggt skrivbord och en infälld bokylla i väggen mot köket. Rummet är utrustat med både el- och internetuttag.

Badrum
Rymligt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av badkar, tvättställ, toalett och badrumsskåp. Det är förberett för anslutning av tvättmaskin och torktumlare.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd.

Övrigt
- Datanät i hela lägenheten med fysisk kabel och omkopplingsskåp (Lex Com). Hela 24 datauttag fördelade på samtliga rum.
- Uttag för kabel-TV i större delen av lägenheten (fyra rum).
- I lägenheten finns mycket gott om eluttag strategist placerade i rummen.
- I bostaden många smarta lösningar och genomtänkta lösningar.