BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Sofia

Ringvägen 158

  • 1 rum och kök
  • 26 kvm
  • 2.395.000 kr / Bud
  • 3010
  • 2255
  • 8752
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till Södermalms finaste och mest välplanerade 1:a i vackra kulturkvarter i attraktiv förening med låg belåning. Precis invid grönskande och populära Vitabergsparken på lugn återvändsgatan bor man mitt på Södermalm, men samtidigt lugnt och rofyllt. Huset på Ringvägen 158 ritades av arkitekt Anton Wallby. Ritningarna är signerade 1929, och huset lär ha stått färdigt 1931. Både fastigheten men också lägenheten har den eftertraktade 20- och 30-talscharmen bevarad. Måste upplevas på plats!

Hall
Välkomnande och praktisk hall. Direkt till vänster finns en klädkammare och innanför den finner man köket. Furutiljor på golv och vitmålade väggar. Förutom klädkammaren till vänster så finns en till inbyggd klädkammare till höger om badrummet som nås från hallen. 

Kök
Otroligt smart och optimalt planerat arbetskök med plats för både förvaring och arbetsyta, även diskmaskin finns praktiskt nog. Kryddhyllan i original blir en fin detalj, desamma gäller överskåpet i original. 

Allrum
Stort och lättmöblerat rum som idag får plats med både matplats, soffhörna och arbetsplats tack vare det fina sängskåpet som smälter in på ett naturligt sätt. Stort fönsterparti som vetter ut mot allén och fina Vitabergsparken. Fönstret i original skänker gott om ljus. Fiskbensparkett på golv och vitmålade väggar. 

Badrum
Yteffektivt och helkaklat badrum med både wc, handfat, badrumsskåp och duschhörna. 

 

 

 

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Föreningen Brf Vitbetan 25.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.395.000 kr / Bud. Månadsavgift 1 123 kr (Värme, Vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.01802 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 100 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 2.

Allmänt om Brf Vitbetan 25
Brf Vitbetan 25 är äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten 1992. I föreningen finns 40 lägenheter varav 3 stycken är hyresrätter och 1 lokal. Föreningen äger sin mark. 

Ekonomin
Föreningens ekonomi är mycket god och dom har en låg belåning på 1386 kr/kvm. Därav den låga avgiften. 

Gemensamt ägande
som medlem men delat ägande är ok, minsta ägarandel är 5%. Föreningen bildades 1992. Det finns 40 stycken lägenheter i fastigheten, varav fem stycken är hyresrätter, samt två stycken lokaler. Föreningen äger marken.

Kabel-tv och bredband
Kanalerna levereras av ComHem. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Bredband levereras av Ownit och ingår i avgiften.

Innergård och vädringsbalkonger
Fastigheten har flertalet vädringsbalkonger som man kan nyttja, samt en väldigt fin och grönskande innergård med utemöbler. 

Övrigt
Föreningen köper upp el gemensamt vilket är väldigt förmånligt. Endast kolfilterfläkt är tillåten, ingen annan fläkt får kopplas till ventilationen. Trappstädning sköts av entreprenad.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Lägenheten är belägen i attraktiva kulturtkvarter i korsningen mellan populära Malmgårdsvägen och Ringvägen. Här bor man med närhet till SOFO och allt spännande området har att erbjuda inom små specialbutiker, rosade restauranger, krogar och caféer. I närheten finns flera parker att njuta av, både Nytorget, Blecktornsparken och Vitabergsparken finns alla ett stenkast bort. Ståtliga Sofia kyrka är belägen mitt uppe på en höjd i Vitabergsparken och är ett riktmärke som syns långväga över Södermalm. Stämningen i parken förhöjs också av Parkteatern sommartid. Och vid parkens fot är känslan av gamla söder påtaglig där de charmiga bevarade kulturhusen radar upp sig längs Malmgårdsvägen. Följ Katarina Bangata en kort promenad mot Norra Hammarbyhamnen och du når fina promenad- och joggingstråk längs vattnet. I kvarteret finns stort utbud av förskolor, de närmsta förskolorna når man inom 5 minuters promenadavstånd.

Kommunikationer
Nära till kommunikationer med tunnelbanans gröna linje vid Skanstull. Här finns också lysande bussförbindelse med flertalet bussar med täta avgångar som tar dig till city. Vill man besöka Hammarby Sjöstad, Nybroplan eller Djurgården tar man enkelt färjan nere vid kajen som går regelbundet.

Parkering
I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på telefon 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på www.stockholm.se/boendep