BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Jag godkänner BOSTHLMs behandling av mina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.

Värdera din bostad

Jag godkänner BOSTHLMs behandling av mina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.
Vasastan - Sibirien

Roslagsgatan 33B

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
  • 5.095.000 kr /Bud

Beskrivning

Nu saluförs fantastisk sekelskiftstvåa på lugn och attraktiv adress. Vackra originaldetaljer som generös takhöjd, trägolv, takrosetter, höga golvsocklar och stuckaturer. Modernt renoverat kök och badrum. Stora fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp över bostaden! Trevlig planlösning som tack vare den generösa takhöjden upplevs ännu luftigare. Goda förvaringsmöjligheter. Stabil förening med god ekonomi.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2559-1-2-3. Föreningen Brf Vilan 7.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

ComHem.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.095.000 kr /Bud. Månadsavgift 2 658 kr (Värme, Vatten ingår. Obligatoriskt tillägg om 55kr/mån för kabel-tv).

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 138 kr.

Pantsättningsavgift

455 kr.

Brf Vilan 7 är en äkta förening som bildades 1998, de förvärvade fastigheten Vilan 7 år 2001 och de äger även marken. Föreningen upplåter 34 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt.

Renoveringar
1978/2001 - Elstambyte och Rörstambyte (1978:Gatuhus och 2001:Gårdshus)
2001 - Nyinstallation hiss
2001-2002 Omläggning av tak
2001-2002 Omputsning av fasad
2005-2006 Nya balkonger
2011 - Entré/trapphus (gatuhus)
2014 - Renovering av portik
2017 - Nya tvättmaskiner

Just nu diskuteras fiberanslutning, fönster och trapphusmålning och på längre sikt bergvärme som kommande renoveringar. I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar kan nyttja tvättstuga, cykelparkering samt fin, stenlagd innergård med välskött växtlighet, gott om sittplatser.

Parkering
Det finns inga parkeringsplatser till föreningen utan det är boendeparkering i området som gäller. Detta ansöker man om hos Stockholms stad och med tillståndet tillåts du parkera på närliggande gator.

Kabel- TV/Bredband
Idag är ComHem leverantör för både kabel-tv och bredband. Just nu disktureas att dra in fiber inann årsskiftet. 

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 138 kr. Betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
455 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med plats för avhängning. I anslutning till hall finnner du bostadens moderna kök med goda arbetsytor och gott om förvaring. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll och påkostad SMEG- ugn. Vitt kakel bakom arbetsbänk, bänkskiva i sten och spotlights ovanför arbetsbänk. Härlig rymd från den generösa takhöjden. Vackert trägolv och väggar i ljus kulör. Vackra dubbeldörrar både mot sovrum och vardagsrum från köket.

Luftigt vardagsrum med fantastiska detaljer som stuckaturer, takrosett, höga golvsocklar, generös takhöjd, trägolv och stora fönsterpartier som bidrar till härligt ljusinsläpp. Här ryms både soffgrupp, matgrupp, byrå samt annat möblemang efter önskemål. I vardagsrum finns goda förvaringsmöjligheter i garderob samt vackert och praktiskt skåp bakom matplats. Trägolv och väggar i ljus kulör.

Väl tilltaget sovrum med stort fönsterparti som släpper in härligt ljus. Fina tidstypiska detaljer som vackert trävgolv, stuckaturer, höga golvsocklar och takrosett. Förvaringsutrymme i inbyggd garderob finns.

Helkaklat och mordernt badrum med vitt kakel på väggar och vit klinker på golv. Badrummet är utrustat med handfat på kommod som erbjuder förvaring, dusch med vikbara duschväggar i klarglas, wc, spegel, handdukshängare samt golvvärme.

Områdesbeskrivning

Här bor du nära citypulsen med ett rikt utbud av restauranger, caféer och barer. Mataffärer, shopping och all tänkbar service ligger endast ett stenkast bort. Hagaparken och Brunnsviken på kort promenadavstånd. I Hagaparken finns det löpspår, tennisbanor, kanot/kajakuthyrning, bryggor, caféer och enorma gräsytor att njuta på mm.

Närheten till Handelshögskolan, Kungliga Tekniska Högskolan och cykelavstånd till Karolinska Institutet och Stockholms Universitet gör läget extra lämpligt för den studerande. Kommunikationer i form av tunnelbana, uppgång Rådmansgatan, Odengatan och Tekniska Högskolan, samt ett flertal innerstadsbussar från Odengatan.