BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Fendergatan 13

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm

Beskrivning

En representativ tvåa med fantastiska sällskapsytor och trevlig utsikt. Mysig och lummig uteplats med härlig utsikt mot innergård och del av båthamnen. Perfekt solläge från morgon till sen lunch. Här finns gott om plats för soffgrupper, grill, matbord och stolar. Perfekt sällskapsyta för vimmel och middagsbjudning. Här avnjuts härliga dagar och kvällar i goda vänners lag. Stora öppningsbara fönsterpartier ut till uteplatsen från vardagsrum/ kök. Ordentligt sovrum med plats för förvaring samt dubbelsäng. Fint kök med plats för många sittande matgäster. Komplett badrum med tvättmaskin och torktumlare. Mycket bra garderobslösningar samt ett tillhörande källarförråd. Ett exklusivt boende för den kräsne!

Runt hörnet finns gym, livsmedelsbutik och flera restauranger. För den shoppingsugna finner du Sickla Köpkvarter i närheten med ett stort utbud av alla tänkbara affärer.

HALL

I entrén finns det gott om plats för förvaring.

BADRUM

Stort och trevligt badrum med klinker på golv och kaklade väggar. Tvättställ med kommod, spegelskåp på vägg, wc samt duschvägg i glas och badkar. Vid ena väggen står tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk.

KÖK OCH MATPLATS

Mycket stilrent kök med vita skåpluckor och gott om förvaring. I köket finns kyl och frys, spishäll, ugn samt diskmaskin. Härlig och ljus matplats för 4-6 personer eller långbord om så önskas vid större sittning.

VARDAGSRUM

Trivsamt vardagsrum med stora fönster och härligt ljusinsläpp. Plats för soffgrupp och tv:n har sin givna plats. Den öppna planlösningen mot kök och matplats ger fantastiska sällskapsytor och möjlighet att duka för många gäster med långbord. Utgång till uteplatsen från vardagsrummet.

UTEPLATS

Uteplats med skön trätrall på golvet. Bra plats för soffgruppsmöblerna och grillen. Här kan ni njuta av en trevlig morgon och förmiddagssol.

SOVRUM

Rofyllt och fint sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och annan möblemang om så önskas. Stor garderobsvägg med plats för det mesta.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan bv, hiss finns. Lägenhetsnummer 221. Föreningen Brf Fendern.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 977 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.0001506 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnad
Byggår: 2009
Uppvärmning: Fjärrvärme
Hiss: Ja
Fönster: 3-glasfönster

Föreningsform
Bostadsrättsförening (äkta)

Föreningens ekonomi
Styrelsen planerar att höja månadsavgiften med 3 % 2018 i linje med den ekonomiska planen (kontrollerat med styrelsen 7/9 -17).

Kommande/Gjorda renoveringar
Fastigheten är uppförd 2009 och föreningen har inte utfört några större renoveringar sedan dess. 2017 utfördes OVK.

Det finns en underhållsplan som sträcker sig till 2025. I dagsläget finns det inga beslut tagna gällande kommande renoveringar.

Kabel TV
Bostadsrättsinnehavaren väljer och beskostar själv operatör och abonnemang.

Bredband
Bredband vi OpenNet. Bostadsrättsinnehavaren väljer och bekostar själv abonnemang.

Garage och parkering
Föreningen har ett garage med 23 parkeringsplatser varav 3 är handikappanpassade. Garageplatserna går att hyra för 1450 kr/mån. Kötid för att få plats.
Boendeparkering utmed gatorna omkring, mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns cykelrum och miljörum (för sopor som till exempel plast och glas) samt ett källarförråd till varje lägenhet.

Överlåtelseavgift
1 120 kr betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
448 kr

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person.

Övrigt
Föreningen har ett centralt ventilationssystem där inga egna fläktar, exempelvis köksfläktar, får anslutas.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Kajutan 1. Föreningens andel är 49 procent. Samfälligheten förvaltar gårdsyta.

Allmänt om föreningen
Brf Fendern är en äkta förening som består av 46 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, med adress Fendergatan 11-13.


Ekonomi
Marken upplåts med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld sträcker sig till 2018-06-30, därefter påbörjas en ny 10-årig avgäldsperiod. Den nya avgälden sänks från nuvarande 1 013 000 kr/år till 464 100 kr/år (kontrollerat med Stockholms stad 22/19 -17).För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2013 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2030. Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2017/01/01 med 3 %. Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2016/01/01 med 3 %. Ett av föreningens lån på 5 mkr lades om till en ny bunden ränta på tre år till en räntesats om 1,1 %. Samtidigt amorterades 1 mnSEK på detta lån.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk.

I området finns ett flertal caféer & restauranger och all tänkbar service som bl.a. post och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera dagis samt ett antal träningsanläggningar. I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Här finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö samt Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. Promenadavstånd till Sickla köpkvarter och även nära till Nacka forum köpcentrum. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Udde till Alvik via Gullmarsplan och Liljeholmen. M/S Lotten trafikerar sjövägen över Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se