BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Jag godkänner BOSTHLMs behandling av mina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.

Värdera din bostad

Jag godkänner BOSTHLMs behandling av mina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.
Vasastan

Dannemoragatan 22, 2tr

  • 3 rum och kök
  • 66 kvm
  • 4.995.000 kr / Bud

Beskrivning

Varmt välkommen till ett toppfint och ljust drömboende i välskött sekelskiftesfastighet anno 1916 med optimal planlösning och tilltagen takhöjd på bästa adress mitt i Vasastan!

Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla där tidstypisk charm samspelar med moderna materialval i harmonisk balans. Här finner du vackra ytskikt, snickerier och ursprungsdetaljer samt flera stora fönsterpartier som ger härliga ljusinsläpp.

Luftigt vardagsrum med goda sällskapsytor och matplats intill köket som är i toppskick med komplett utrustning inkl. diskmaskin. Badrummet är helkaklat och fräscht med dusch och detaljer i mässing. Inbyggda högtalare i både kök och badrum. Master Bedroom med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter samt ett ytterligare rogivande sovrum som är perfekt som barnrum eller gästrum / arbetsrum.

Stabil och välskött förening med fiber i huset och god ekonomi samt de stora renoveringarna genomförda. Den här lägenheten måste upplevas på plats, välkommen!

- Drömboende

- Toppfin och ljus

- Tilltagen takhöjd

- Optimal planlösning

- Bra förvaringsmöjligheter

- Vackra renoverade ytskikt

- Stora fönsterpartier

- Välskött sekelskiftesfastighet anno 1916

- Stabil Brf

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök . Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 111. Föreningen Brf Sländan Nr 9.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.995.000 kr / Bud. Månadsavgift 3 290 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 3.73 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav värme 250 kr/mån, el 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Förening och fastighet

Brf Sländan nr 9 bildades 1939 och köpte fastigheten 1940. Föreningen består av 32 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, och två lokaler som upplåts med hyresrätt.

Byggnaden uppfördes 1916 av byggmästaren Josef Norén (1872-1936), som under en tid arbetade på Ferdinand Bobergs arkitektkontor. Några av Stockholms mest kända byggnader är uppförda under Noréns ledning såsom exempelvis NK på Hamngatan.

Arkitekten bakom Sländan 9 är Axel Wetterberg (1877-1938) som under många år arbetade på Stockholms fastighetskontor. Wetterberg har ritat många bostadshus i Vasastan. Själva byggnaden är i nationalromantisk stil, med en kraftig sockel i huggen granit. Fasaderna är putsade, och taket är belagt med ett mörkglaserat tegel från Minnesbergs tegelbruk.

Fastigheten är grönmarkerad av Stockholms stadsmuseum vilket betyder att den är av "...ett högt kulturhistoriskt värde och betyder att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt."

Renoveringar

2016 - Hissrenovering med maskinbyte
2015 - Målning av plåttak mot gården
2014 - Renovering och målning av fönster
2013 - Ny ventilation i lokal
2011 - Trapphusrenovering
2011 - Ny serviceledning inkommande vatten
2010 - Byte av värmestamventiler
2009 - Byte termostatventiler på radiatorer
2009 - Byte av värmecentral
2008 - Renovering av hisskorg
2007 - Värmekabel i stuprör
2007 - Renovering av balkonger mot gatan
2006 - Målning fönster
2004 - Omputsning av fasad mot gård
2004 - Renovering av balkonger mot gård
2003 - Nya maskiner tvättstuga
2002 - Målning av plåttak mot gården
1999 - Stambyte
1999 - Elstigare bytta
1999 - Ytskiktsrenovering tvättstuga

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga i källaren, lägenheternas förråd är placerade på vinden. På gården finns en uteplats, som på sommarhalvåret möbleras med bord, stolar, parasoll samt grill.

Områdesbeskrivning

Här bor du på bästa adress i hjärtat av Vasastan med bekvämt gångavstånd till all tänkbar service, shopping, restauranger, caféer, butiker och kommunikationer. Knutpunkten Odenplan ligger endast ett par kvarter bort. Popuära Rörstrandsgatan ligger intill Sankt Eriksplan och Vasaparken finns också nära till hands under soliga sommardagar. Perfekt för picknick, bollsporter eller sköna promenader.

Kommunikationerna är många, både genom T-bana S:t Eriksplan och flertalet bussar samt pendeltåg vid Odenplan. Den nya växande stadsdelen Hagastan ligger inte långt bort som knyter samman stadskärnan med akademiska området kring Karolinska.