BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Helgalunden

Helgalunden 1

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
  • 4.495.000 kr / Såld

Beskrivning

I Södermalms mysigaste område ligger denna perfekt planerade 2:a med både gavelläge och underbar fri utsikt över pittoreska Helgalunden. Denna smakfulla pärla erbjuder härlig karaktär med detaljer bevarade såsom genomgående vackra trägolv, spröjsade fönster, spegeldörrar och djupa fönsternischer vilka gör den här lägenheten till något utöver det vanliga. Den höga takhöjden i kombination med generösa fönsterytor i 3 väderstreck gör att här finns en underbar rymd och en skön atmosfär.

Bostaden är i gott skick och genomgick omfattande renovering 2017 med bland annat nytt smakfullt kök, platsbyggd garderobsvägg, ny elcentral samt nymålade väggar och tak. Golven behandlades med hårdvaxolja. 

Helgalunden är ett hemligt smultronställe beläget mitt på Södermalm. Detta är ett av Södermalms mysigaste områden med fina gårdar och parker som omger fastigheterna, och trots lugnet och grönskan så finns Söders puls precis runt hörnet. 

Här trivs man och det är bara att flytta in! 

Möjligt att bygga om till en perfekt disponerad 3:a, se alternativ planskiss. 

Generellt om lägenheten

Hall – Inbjudande och vacker
Välkomnande möblerbar hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt där man direkt möts av dess charm med vackra bevarade trägolv, spegeldörrar och högt i tak. Hallen erbjuder bra avhängningsmöjligheter. 

Kök – Fokus på njutning & umgänge
Stort och hemtrevligt kök med fokus på funktion och umgänge. Köket är smakfullt renoverat 2017 med goda förvaringsytor bakom vita köksluckor. Här finns goda arbetsytor via massiva trä. Köksutrustningen består av integrerad kyl/frys och diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, samt inbyggd varmluftsugn. Köket har fönster i två väderstreck vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp och trivsam utsikt över gården. Köket har en platsbyggd kökssoffa med förvaring och stor matplats som rymmer 8-10 personer. 

Vardagsrum – Underbar atmosfär
Vackert vardagsrum som karaktäriseras av vackra fönster i gavelläge som medför ljusinsläpp och underbar utsikt över pittoreska Helgalunden och Allhelgona kyrkan. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Sovrum – Rogivande och charmigt
Rogivande och tyst sovrum som har fri utsikt, utan insyn över lummiga Helgalunden. Rummet har en vacker och platsbyggd garderobsvägg som rymmer säsongens alla kläder. I rummet finns plats för både dubbelsäng och övrigt lättare möblemang. 

Badrum & WC  – Charmigt och praktiskt
I anslutning till hallen ligger badrummet och wc separat. Badrummet är rymligt och har handdukstork och vita helkaklade väggarna. WC rummet har vita kaklade väggar, handfat och spegelskåp. 

Källarförråd
Till lägenheten medföljer ett rymligt källarförråd.