BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Mariaberget

Brännkyrkagatan 55, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 48 kvm
  • 20754
Värdera din bostad

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Mariabergets bästa 2:a med balkong i Söderläge. Optimalt planerad bostad med möjlighet att öppna upp mellan kök och vardagsrum om så önskas. Sovrum med plats för dubbelsäng, stort badrum med tvättmaskin, socialt kök med plats för stort badrum samt generöst vardagsrum med utgång till balkongen!

Kommande försäljning! 

Kontakta ansvarig Mäklare Alexandra Hanwik för mer information på 0705-16 01 27. 

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Föreningen Brf Gropen 29.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 518 kr. Andel i föreningen är 3.219 %.

Driftskostnad

Totalt 320 kr/mån (3 840 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 120 kr/mån. Antal personer: 2.

Bostadsrättsföreningen Gropen 29 köpte fastigheten Gropen 29 år 2008 och består av ett flerbostadshus och upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt.

Byggnadsår
1985.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2013 Målning av trapphus (väggar och tak) samt byte av belysning och portdörrar.
2010 Utbyte av radiatorventiler.
2010 Utbyte av undercentral.*
2010 Målning av fönster, sydsidan.
2009-2010 Ventilationsbyte.

Energiprestanda
90 kWh/m² och år.

Områdesbeskrivning

Attraktiva Mariaberget
Mariaberget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden och genom historien har många konstnärer och författare promenerat genom de kullerstensbelagda kulturkvarteren. Här finns spännande historia, fängslande kulturliv och modernt nöjesutbud. I direkt närhet till lägenheten finns pittoreska promenadstigen Monteliusvägen som löper uppe på bergskanten längst med Södermälarstrand. Härifrån har man en underbar utsikt över Stockholm Stad och Riddarfjärden. Uppe på berget finns även Ivar Los park där man kan du njuta av en picknickkorg i kvällssolen.Mycket trevliga kvarter där man bor nära några av stans vackraste vyer och med sitt centrala läge är det nära till allt såväl på Söder som i Stockholms centrala delar.

Mariatorget Ett hem för gourmanden
Här bor du granne med pittoreska Mariatorget som är ett levande torg med underbar atmosfär. Vid och runt Mariatorget finns massor av restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.

Ypperliga kommunikationer
Kommunikationerna är de allra bästa med tunnelbanestationen Mariatorget ett kvarter bort, pendeltåg via Södra station samt flertalet bussar. Inom bekvämt gångavstånd finns även Slussen med både röd- och grön linje, ett stort antal bussar som tar dig runt hela stan samt Saltsjöbanan som tar dig ut mot Värmdö och Nacka.

Boendeparkering
Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering på gatan. Ansök hos trafikkontoret på tfn 08-508 263 00. Du kan även gå in på deras hemsida www.stockholm.se/boendep och fylla i din ansökan där.