BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariaberget

Brännkyrkagatan 52

  • 4 rum och kök
  • 75 kvm
  • Såld
  • 6018
  • 15081
Värdera din bostad

Beskrivning

Underbar 4:a med genomgående planlösning och bygglov för altandörrar mot lugn och mysig gård. Lägenheten är belägen i ett vackert hus anno 1892 på attraktiva Mariaberget. Här får man verkligen en optimalt planerad lägenhet med god balans mellan de stora sociala ytorna och de lite mer privata rummen. Bostaden är stilrent och varsamt renoverad där man bevarat och förstärkt dess sekelskiftescharm. Här får man bland annat ett snyggt kök renoverat 2016 och ett stilsäkert badrum renoverat 2015. Generösa fönsterpartier i två väderstreck i kombination med lättillgängliga rum och högt till tak (2,85 m) skapar en luftig atmosfär och ger rikligt med ljusinsläpp. Bostaden har flertalet bevarade attribut från byggåret som djupa fönsternischer, vackra trägolv, klassiska tredelade golvsocklar och fina spegeldörrar. Ett boende att trivas i året runt i stabil och skuldfri förening. Ypperligt läge på Södermalm nära till skolor och förskolor med bland annat Södermalmsskolan 2 minuter från porten och Mariaskolan och Björngårdsskolan inom bekvämt promenadavstånd.

Altandörrar mot gården
Föreningen har nyligen avslutat byggnationen av balkonger mot gården. Till denna lägenhet har man möjligheten att öppna upp med fönsterdörrar mot gården enlig samma bygglov (se bygglovshandlingar under dokument).

Generellt om lägenheten

Möblerbar hall
Välkomnande möblerbar hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt där man direkt möts av dess charm och vackra trägolv som löper vidare in i lägenheten. Hallen erbjuder bra avhängningsmöjligheter och för förvaring finns två inbyggda garderober. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Kök – Fokus på njutning & umgänge
Hemtrevligt kök med fokus på funktion och umgänge där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och den rymliga matplatsen skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Köksutrustningen består av kyl/frys, helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, inbyggd micro och inbyggd pyrolysugn. Spotlightsbelysning ovan bänkytor i Dark Mika kompaktlaminat ger köket det lilla extra.

Vardagsrum – Underbar atmosfär
Vackert vardagsrum med hemtrevlig atmosfär som karaktäriseras av dess fina fönster med välvd överdel och kontakten med matplatsen och köket. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Tre bra sovrum
Lägenheten rymmer tre mycket bra och möbleringsvänliga sovrum. Två av sovrummen vetter mot innergården och har gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord. Det tredje sovrummet som vetter mot Brännkyrkagatan nås från köket via vackra pardörrar. Även detta rum är rymligt och här finns gott om plats för såväl en rejäl säng som ett skrivbord och annat passande möblemang. 

Stilsäkert badrum
Mycket fint badrum med spotlightsbelysning, väggar kaklade med stora vita plattor och golvet belagt med grått klinkers med golvvärme. I duschen har man brutit av med snygg grafitgrå mosaik. Badrumsutrustningen består av toalett, takdusch med duschväggar i glas, handdukstork, tvättställ med tillhörande underskåp samt ett badrumsskåp.

Förråd
Stort modernt källarförråd om 6 kvm med gallerbur.

Övrigt
Mycket inbjudande innergård där det finns flera sittgrupper, en rofylld pergola och grill att tillgå. Här kan man i lugn och ro njuta av sommaren.