BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Mariaberget

Brännkyrkagatan 42, fast pris!

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
  • Såld
  • 3932
  • 8066
Värdera din bostad

Beskrivning

FAST PRIS! RING FÖR VISNING!

FÖRST till kvarn! Unikt tillfälle att bo i Södermalms vackraste och charmigaste 3:a ett stenkast från Mariatorget. Denna fina lägenhet anno 1885 är belägen bland kullerstensgator i kulturkvarter. Optimal planlösning och gott om välbevarade originaldetaljer såsom fungerande kakelugn, stuckatur, höga golvlister, brädgolv, speglade nischer och över 3 meter i takhöjd!

Hall
Välkomnande och rymlig hall med gott om förvaring. De fina sekelskiftesdetaljerna är påtagliga redan här med det fina trägolvet och fönsterspeglar i dörrnischerna. En annan trevlig detalj är att man tagit fram det tegelbeklädda takvalvet mellan entrén och hallen.

Vardagsrum
Vardagsrummet har en fantastisk karaktär med sina två generösa fönster, trägolven och den fungerande kakelugnen. Rummet är lättmöblerat med plats för soffgrupp och ett matbord om man önskar.

Kök
Hemtrevligt kök i tidstypisk stil med plats för matbord intill fönstret. Bra med arbetsytor och mycket förvaring. Även i köket återfinns tegelväggen från byggåret och här finns också ett charmigt litet fönster som en gång funnits i kallskafferiet. Köket är snyggt renoverat med marmorbänk och matchande mörkgrå luckor. Den moderna köksutrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, spishäll med ugn, fläkt och microvågsugn.

Master Bedroom
Intill köket finns det större sovrummet, lugnt beläget mot den mysiga innergården. Dova färger som bidrar till en rofylld känsla. Rymligt med platsbyggt garderobssystem från Elfa bakom ett draperi. Plats finns även för dubbelsäng och enklare möblemang.

Barnrum
Via vackra pardörrar från vardagsrummet nås det mindre sovrummet som passar utmärkt som barnrum, arbetsrum eller gästrum. En fin fondtapet och vackra trägolv går fint ihop med sekelskiftesstilen och de resterande ljusa väggarna. Bra förvaring i en smart platsbyggd garderob.

Badrum
Badrum med vita helkaklade väggar och blått klinkergolv. Väldisponerat med handfat, toalett, handdukstork och dusch. Plats finns för badkar eller tvättmaskin.