BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby - Älvsjö

Näshultavägen 16

  • 7 rum och kök
  • 137 kvm
  • Såld
  • 3795
  • 8444
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta riktigt fina hus om totalt 152 kvm med friköpt lättskött tomt mot allmänning i bästa sydvästläge - fint belägen i Örby villastad – en av Stockholms äldsta villastäder. Huset byggdes 1947 och här finns mycket väldisponerade ytor på två plan, 4-6 sovrum för barnfamiljen, stora renoveringar gjorda, öppen spis, generös terrass och suveränt läge i barnvänliga Örby. En lättillgänglig planlösning med 3 sovrum på samma plan, ett modernt fint kök med en öppen social planlösning mot vardagsrummet. Ett nedre plan med ytterligare allrum/tv-rum eller kanske som sovrum, ytterligare sovrum och förvaringsmöjligheter på detta plan. Låga driftskostnader. Närhet till kommunikationer, t-bana 7 minuters promenad i Högdalen, bussar 2 minuter exempelvis. 

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS
För att vara en tomt på 657 kvm har man verkligen allt det som man kan förvänta sig av en mysig och barnvänlig tomt. Ett läge mot allmänning i bästa sydvästläge, plats för barnens lek och studsmatta. Vill man låta sina gröna fingrar få utlopp för blommor och odlingar är det förstås möjligt. Verkligen en lättskött fin tomt för hela familjen. I direkt anslutning till huset på baksidan finns en trädäckad altan mot gräsmatta och allmänning - privat och utan insyn.  

ÖVRE PLAN – MYSIGT OCH SOCIALT

Kök
Väldisponerat och modernt kök från 2013 med social öppen planlösning mot vardagsrummet och plats för stora familjemiddagar och barnkalas. Plats finns för stort köksbord med 4-16 sittande med ett långbord in mot vardagsrummet.  Fin vit bänkskiva av laminat, goda arbetsytor och förvaring. Köksutrustningen består av extra stor induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, micro, kyl i fullhöjd samt diskmaskin. Belysning med spotlight. På golvet ligger betsat furugolv från 2019. 

Terrass baksidan - sydvästläge mot allmänning
På baksidan av huset har man husets generösa terrass var solen finns under stora delar av dagen och mot kvällen. Flyttar man ut mot gräsmattan kan morgonkaffet med fördel avnjutas - morgonsol här. Grönskande buskar och plats finns för soffgrupp om så önskas. 

Vardagsrum
Ljust fint vardagsrum med generösa fönster ut mot trädgården. Vardagsrummet har bra med plats för skön soffgrupp, läshörna och barnens lek - ett rum verkligen för hela familjen och i direkt anslutning till köket. Ekparkettgolv på detta plan - elegant och snyggt. Öppen spis för härligt mys. Från vardagsrummet och köket har man direkt utgång via dubbel altandörr ut till terrassen. 

Badrum
Från övre hallen har man ingång till ett badrum med dusch som renoverats 2013 smakfullt och elegant. WC, handfat, dusch, klinker och kakel samt skön golvvärme.

Sovrum 1, 2, 3
Tre utmärkta och rogivande sovrum, samtliga utan insyn och med fönster ut mot de lugna kringliggande trädgårdarna. I ena rummet finns bra med förvaring i inbyggd garderob. Ett optimalt planerat övre plan var man verkligen nyttjat ytorna på ett utmärkt sätt. 

NEDRE PLAN – MÖJLIGHETERNAS PLAN

Badrum
Ett riktigt fint badrum från 2011 med både dusch och en modern bastu. En specialdesignad bastu med värmebehandlat glas. Smakfullt med infällda hyllor för bra förvaring. Handfat och wc. Riktigt eleganta val av kakel och klinker. Ett badrum att njuta i - spakänsla och harmoni helt enkelt. 

Sovrum 4 & 5
Ett generöst sovrum även på detta plan, perfekt som tonårsrum eller arbetsrum. Fönster ut mot den rogivande trädgården. Ett lite mindre sovrum med ingång direkt från hallen. Kan förstås användas som utmärkt förvaringsrum om behovet finns. Eller kanske som en rymlig walk-in-closet. Bestäm vad som passar er bäst!

Allrum / sovrum 6
På detta plan finns ytterligare ett vardagsrum med härliga fönster ut mot trädgården och altan. Rummet har en charmig värmande öppen spis. Har man behov av ytterligare sovrum skulle man förstås kunna smart dela av rummet för att passa den stora familjen. Altandörr ut till trädgården. Ljust lackerad ekparkettgolv. Här finns också den ena av husets två öppna spisar - harmoni!

Tvättstuga
En generös tvättstuga med bra ytor för tvättbestyren och förvaring. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Torkskåp samt utmärkt med förvaringsplats. 

Hall
Välkomnande rymlig hall med praktiskt klinkergolv och golvvärmed vilket det är på hela entréplanet.