BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Katarina

Tjärhovsgatan 5, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 49 kvm
  • Såld
  • 3860
  • 3311
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna vackra fastighet från 1912 .En rofylld sekelskifteslägenhet med många vackra originaldetaljer såsom stora fönster med djupa nischer, högt i tak, rum i fil och bevarade trägolv. Stora ordentliga rum som gör bostaden till en riktig rymlig 2:a med plats för paret såväl som för den lilla familjen. Trots det centrala läget mitt på Södermalm så erbjuder detta hem en lugn oas då rummen vetter mot den privata innergården.

Utmärkta kommunikationer med T-bana Medborgarplatsen som bara ligger ca 100 meter från porten, Slussen sex minuters promenad bort och bussar runt hörnet. Ett underbart område att bo och leva i med många trevliga cafeér, restauranger och trendiga butiker som trängs med varandra. Med en kort promenad når du populära Nytorget, Mosebacke, Götgatan samt Vitabergsparken.

En välkomnande hall med god förvaring i platsbyggda garderober med skåpsförvaring ovanför. Originalgolv i oljad furu och ljusgråa väggar och skåp och en takhöjd som skapar känsla av rymd.

Charmigt kök med vita skåpsluckor, stort fönster och ljusa väggar. Bra förvaring med både underskåp och överskåp. I köket finns spis, kolfilterfläkt, kyl/frys samt diskmaksin. Arbetsbänk i valnöt och handgjort italienskt kakel i ljus färg ovan. Matplats för två till fyra personer. Stort och vackert fönster som vetter mot trevlig innergård.

Vidare finner vi ett ordentligt sovrum som rymmer både stor dubbelsäng samt skrivbord och förvaringsmöbel. Snygga framtagna tegeldetaljer i ena hörnet som tillsammans med de oljade originalgolven i furu i ger rummet karaktär.
Även detta rum har stort fönster som vetter mot tyst innergård.

Rymligt vardagsrum med snygga sekelskiftesdetaljer. Här finns plats för både matbord och soffa. Matplats vid de stora fönsterpartierna som ger vackert ljusinsläpp och trevlig utsikt mot de gamla kulturhusen och Katarina kyrka. Originalgolv, ljust målade väggar.

Helkaklat badrum med toalett, dusch, handfat med kommod, spegel och infällda spotlights. Vita hyllplan över handfatet för förvaring. Klinkergolv och kaklade väggar i sten och ljus sandfärg.

 

- Låg avgift
- Sekelskiftspärla anno 1912
- Goda förvaringsmöjligheter
- Vackra originaldetaljer
- Generös takhöjd
- Hiss
- Stabil förening med god ekonomi