BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby - Älvsjö

Bälingevägen 42

  • 6
  • 137 kvm
  • Såld
  • 3072
  • 12061
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta riktigt fina gavelradhus om totalt 160 kvm med friköpt lättskött tomt i bästa sydvästläge, garage och 2 härliga uteplatser - fint belägen i Örby villastad – en av Stockholms äldsta villastäder. Huset byggdes 1957 och här finns generösa ytor på tre plan, gott om sovrum för barnfamiljen, stora renoveringar gjorda, öppen spis, två fina terrasser och suveränt läge i barnvänliga Örby. En lättillgänglig planlösning med 3 sovrum på samma plan, ett modernt fint kök med en öppen social planlösning mot det ena vardagsrummet. Ett nedre plan med ytterligare vardagsrum med utgång till altan och grönskande tomt, ytterligare sovrum och förvaringsmöjligheter på detta plan. Huset har hela 6 eller möjliga 8 rum och kök samt både garage och parkeringsplats. Bergvärme med låga bra driftskostnader. 

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS
För att vara en tomt på 352 kvm har man verkligen allt det som man kan förvänta sig av en mysig och barnvänlig tomt. Ett läge mot allmänning i bästa sydvästläge, plats för barnens lek, charmig liten lekstuga, samt fruktträd och bärbuskar. Vill man låta sina gröna fingrar få utlopp för blommor och odlingar är det förstås möjligt. Verkligen en lättskött fin tomt för hela familjen. I direkt anslutning till huset finns en trädäckad altan med ett utekök - grillmästaren har en perfekt plats att briljera sina konster vid med andra ord.

ENTREPLAN – MYSIGT OCH SOCIALT

Kök
Väldisponerat och modernt kök från 2014 med social öppen planlösning mot vardagsrummet och plats för stora familjemiddagar och barnkalas. Plats finns för stort köksbord med 4-20 sittande med ett långbord in mot vardagsrummet.  Fin bänkskiva i sten, goda arbetsytor och förvaring. Köksutrustningen består av extra stor induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, micro, kyl i fullhöjd samt diskmaskin. Belysning med spotlight. Askparkett på golvet. 

Terrass framsidan
På framsidan av huset har man husets ena terrass var morgonkaffet med fördel kan avnjutas - morgonsol här. Grönskande buskar och plats finns för soffgrupp om så önskas. Sol under stora delar av dagen. 

Vardagsrum
Ljust fint vardagsrum med generösa panoramafönster ut mot trädgården. Vardagsrummet har bra med plats för skön soffgrupp, läshörna och barnens lek - ett rum verkligen för hela familjen och i direkt anslutning till köket. Ljust genomgående askgolv på detta plan - elegant och snyggt. 

Gäst-wc
Från hallen har man ingång till en gäst-wc som renoverats 2009 - smakfullt och elegant. Vägghängd WC, handfat, klinker och kakel samt skön golvvärme.

Hall
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv, utmärkt förvaring i garderober. 

ÖVRE PLAN - LUGNT & SKÖNT

Sovrum 1, 2, 3
Tre utmärkta och rogivande sovrum, samtliga utan insyn och med fönster ut mot de lugna kringliggande trädgårdarna. I två av rummen finns bra med förvaring i inbyggda garderober. Ett optimalt planerat övre plan var man verkligen nyttjat ytorna på ett utmärkt sätt. En övre hall för arbetshörna, lekhörna eller kanske med plats för extra förvaring. Finns ett bra extra förråd också. Vitlaserad plankgolv. 

Uppgång till ett riktigt generöst vindsplan, perfekt som generöst förråd. Eller kanske som ett ytterligare inrett loftrum. 

NEDRE PLAN – MÖJLIGHETERNAS PLAN

Vardagsrum / sovrum 5?
På detta plan finns ytterligare ett vardagsrum med härliga fönster ut mot trädgården och altan. Rummet har en charmig värmande öppen spis. Har man behov av ytterligare sovrum skulle man förstås kunna smart dela av rummet för att passa den stora familjen. Ljust lacerad ekparkettgolv. 

Terrass baksidan
Från vardagsrummet har man utgång till husets andra terrass. Perfekt solläge sydväst utan insyn och mot allmänning. Trädgården är omgärdad av grönskande träd och buskar. Vid trerrassen finns ett utmärkt utekök med två grillar, gjuten betongbänk och vatten att koppla på, verkligen en social knytpunkt att hänga kring varma sommarkvällar. För barnen finns en charmig liten lekstuga och vill man till grannkompisarna är det bara ta den lilla grinden ut till lekparken. 

Sovrum 4
Ett bra litet sovrum även på detta plan, perfekt som tonårsrum eller arbetsrum. Fönster ut mot den rogivande trädgården. 

Badrum
Ett riktigt fint badrum från 2010 med både bubbelbadkar och dusch. Smakfullt med infällda hyllor för bra förvaring. Handfat och wc. Riktigt eleganta val av kakel, klinker. Ett badrum att njuta i - spakänsla och harmoni helt enkelt. 

Tvättstuga
En generös tvättstuga med bra ytor för tvättbestyren och förvaring. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Ingång till bra förråd var också husets bergvärmepanna finns.

Övriga utrymmen
I källarplanet finns även ett utmärkta förråd och en egen grovingång. 

Ett garage med plats för en bil samt ytterligare förvaring. Med ingång från altanen på nedre plan finns också ytterligare förråd, perfekt för trädgårdsmöbler vintertid och annat till trädgården.