BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Wollmar Yxkullsgatan 52 A, 3 tr

  • 1.5 rum och kök
  • 39 kvm
  • 3.800.000 kr / Såld

Beskrivning

Ljuvlig 2:a med balkong i sydvästläge och suverän planlösning. Attraktivt läge!

Mellan Zinken och Mariatorget ligger denna grönt inramade, välplanerade och ljusa mini-2:a med större solig balkong i sydväst. Det höga, fria läget ger ett vackert ljusflöde i kök och vardagsrum. Lägenheten är renoverad med varsam hand till ett tidlöst uttryck, där nya fräscha ytskikt bryter av mot bevarade vackra 30-talsdetaljer såsom spegeldörrar, originalfönster och fiskbensparkett.

Välkomnande hall med hatthylla i original, klädkammare och kaklat golv med golvvärme. Det svartvita golvet som löper vidare in i kök och till matplats ger en känsla av fransk bistro och kompletteras väl av vita luckor och bänkskivor i oljad ek. I köket finns goda arbetsytor och förvaring, gasspis (2017) och diskmaskin. Vid matplatsen suddas gränsen mellan ute och inne ut när pardörrarna till den soliga balkongen står på vid gavel. Balkongen är påtagligt rymlig och ligger grönt inramad i ett fritt läge med sol från lunch till kväll – en dröm för dig som älskar växter.

Matplatsen övergår i det lättmöblerade vardagsrummet med plats för både socialt umgänge som arbetsplats. Avskilt och rofyllt sovrum med gott om förvaring och plats för dubbelsäng. Ett vackert antikt spegeldörrpar finns, och således möjlighet att stänga till sovrummet om man så önskar. Sobert badrum med väggar och golv i mörkgrå sten med golvvärme.

Lägenheten ligger i en välskött 30-talsfastighet med idyllisk entré genom grönskande trädgård – avskilt och lugnt men nära allt man kan önska. Tvärs över vägen välkomnar Tantolundens grönska med pittoreska kolonilotter, populära motionsstråk och utegym, där du på sommaren kan sola och bada vid Årstavikens bryggor. Ett stenkast bort samsas populära restauranger, barer och caféer som Häktet, Pane Vino, Fabrique, Kaffebar, Barrels och Folkbaren med affärer som Nitty Gritty, Judits, Papercut och Ginkgo. I föreningen finns både yogastudio och charmiga kvartersbistron Rost.

Med gångavstånd till såväl Mariatorget, Skinnarviksberget som Hornstull och ypperliga kommunikationer med tunnelbana, linjebuss och pendeltåg bara minuter från huset är detta en lugn oas precis runt hörnet från Söders pulserande hjärta.

- Attraktivt läge
- Rymlig balkong i fritt sydvästläge
- Stora fönsterpartier
- Vackra trägolv
- Stilrent renoverat kök
- Sobert och mycket fräscht badrum med golvvärme
- Lättmöblerat vardagsrum
- Plats för större säng
- Välskött och stambytt fastighet
- Förening med god ekonomi
- Stora renoveringar gjorda
- Inga förväntade avgiftshöjningar
- Generöst med förvaringsutrymmen
- Rymligt vindsförråd 160*230 cm
- Bastu, tvättstuga och cykelförråd på källarplan