BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Bondegatan 79, 3 tr

  • 1.5 rum och kök
  • 42 kvm
  • Såld
  • 4259
  • 2242
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna mycket fina lägenhet belägen i vackert 20-talshus med ett attraktivt läge på Södermalm. Här får man en mycket fin lägenhet med en stor sovalkov. Den stora alkoven ger även möjligheten att på ett relativt enkelt sätt bygga om lägenheten till en funktionell tvåa (se förslag på alternativ planlösning). Lägenheten ligger med ett högt läge och från bostaden har man fin utsikt med landmärken som Fåfängan i blickfånget. Lägenheten är snyggt och varsamt renoverad 2018 med flertalet bevarade attribut från byggåret som djupa fönsternischer, spröjsade fönster med klassiska spanjoletter, fiskbensmönstrade parkettgolv i ek, fönsterbänkar i marmor, takrosetter, tavellister och spegeldörrar. Ett boende att trivas i året runt!

Generellt om lägenheten

Möjlig 2:a
Lägenhetens väl tilltagna alkov ger möjligheten till att på ett relativt enkelt sätt skapa en mycket bra och funktionell tvåa (se förslag på alternativ planlösning).

Vardagsrum – Underbar atmosfär
Underbart vardagsrum med en härlig atmosfär som karaktäriseras av det vackra fönstret med spröjs som ramas in av snygga och stiltroget platsbyggda bokhyllor. I rummet finns gott om plats för både soffgrupp och övrigt passande möblemang.

Sovalkov – Rogivande och lugnt
I direkt anslutning till vardagsrummet ligger lägenhetens rogivande och rymlig sovalkov med känslan av ett rum. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och övrigt passande möblemang.

Kök – Hemtrevligt och charmigt
Mycket hemtrevligt kök med matplats för 3 till 4 personer och gott om förvarings- och avställningsytor. Köket är synnerligen charmigt med sitt spröjsade fönster, framtagna tegelväggar och där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet.Köksutrustningen består av spishäll, spisfläkt, diskmaskin, kyl/frys samt inbyggt ugn och micro i högskåp.

Hall – Välkomnande och funktionellt
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och här möts man direkt av dess charm och vackra ekparkettgolv. För avhängning av ytterkläderna finns en hatthylla i original och för förvaring finns en rymlig klädkammare samt tre platsbyggda garderober. 

Badrum – Rymligt och fräscht
Väldisponerat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av takdusch med duschvägg i glas, toalett, tvättställ med tillhörande underskåp samt snygga vägghängda skåp. Plats finns för tvättmaskin och det är förberett med vatten och el.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra och rymligt vindsförråd.

Möjlig balkong
Föreningen arbetar aktivt med att ta fram en ansökan om bygglov för balkonger mot innergården samt mot Bondegatangatan och Gruvbacken, vilket även skulle gälla för denna lägenheten.