BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Örby

Grytvägen 5

  • 7 rum och kök
  • 162 kvm
  • 8.470.000 kr / Såld

Beskrivning

Välkommen till denna representativa villa om totalt 223 kvm med friköpt tomt fint belägen i Örby villastad – en av Stockholms äldsta villastäder. Huset byggdes 1971 och här finns generösa ytor, gott om sovrum för barnfamiljen, stora renoveringar gjorda, öppen spis, en riktigt generös terrass och suveränt läge i barnvänliga Örby. En lättillgänglig planlösning med 3 sovrum på samma plan, var möjlighet finns till ytterligare sovrum om så skulle önskas. Ett riktigt härligt kök med plats för stora sociala middagar och barnkalas, genomgående stora fönster vilket skapar en ljus och luftig atmosfär. Huset har hela 7 rum och kök samt både garage och parkeringsplats för upp till 3 bilar.

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS
Här har man verkligen tagit vara på tomtens naturliga fördelar och fint förstärkt dess karaktär med stensättningar, planteringar, fruktträd och en fantastisk altan för avkoppling, harmoni och barnens lek. Man har skapat en synnerligen gemytlig och inbjudande atmosfär för både vuxna och barn! Trädgården är lättskött och kräver minimalt med underhåll. Plommonträd med underbara Victoriaplommon och ett äppelträd, samt svarta och rödavinbärsbuskar - goda möjligheter för hemmagjord sylt och saft alltså. 

ÖVRE PLAN – MYSIGT OCH PRIVAT

Kök
Väldisponerat och socialt kök från 2003 med köksö och verkligen generösa ytor för stora familjemiddagar och barnkalas. Plats finns för stort kökbord med 4-16 sittande. Utgång från köket till terrassen, perfekt när man snabbt ska mätta hungriga magar i solen. Elegant bänkskiva, även på köksön av kalksten från Slite på Gotland. Köksutrustningen består av häll, spisfläkt, inbyggnadsugn, kyl/frys samt diskmaskin. Belysning sker via spotlights med dimmers. Mosaik ovanför arbetsytorna och ekparkett på golvet. 

Terrass
Från köket når man via fönsterdörr husets underbara terrass vilket skapar ett trevligt samspel mellan ute- och innemiljön. Terrassen bjuder in till mingel och middagar i det fria. Perfekt för barnens lek förstås! Sol under stora delar av dagen. 

Matrum / sovrum
Fint matrum med utrymme för stora sällskap. Såväl matrummet som köket har fin kontakt med vardagsrummet vilket skapar stora sociala ytor med fokus på njutning och umgänge. Rummet kan även enkelt konverteras til ett mycket bra sovrum.

Vardagsrum
Ljust fint vardagsrum med fungerande öppenspis. Vill man göra ett större och kanske ännu mer socialt rum kan man öppna upp mot matrum och kök. Vardagsrummet har bra med plats för skön soffgrupp framför den öppna spisen. Ett rum att trivas i året om!

Badrum
Ett badrum från 2006 med dusch, wc och handfat. Här har man även behaglig golvvärme. Klinker och kakel. 

Sovrum 1 & 2
På det övre planet finns två bra sovrum. Det ena ett riktigt generöst masterbedroom med garderobsvägg och utgång till balkongen med sin kvällsol. Det andra sovrummet med fönster mot den grönskande trädgården på baksidan av huset. Båda rummen med ekparkett och tapetserade väggar i det stora rummet och målade i sovrum två. 

ENTRÉPLAN – MÖJLIGHETERNAS PLAN

Möjlig uthyrningslägenhet med egen ingång
Med egen ingång skulle det vara möjligt med uthyrningslägenhet om så önskas, eller för familjens tonåringar att kunna gå in och ut utan att störa. Det ger också förstå en möjlighet till att skapa en inkomstbringande extrainkomst.

Badrum/Tvättstuga
Rymligt våtutrymme med tvätt, bastu och badrum. Renoverat 2003.  

Sovrum 3, 4, 5 
Tre utmärkta sovrum med stora fönster ut mot den grönskande trädgården. I samtliga rummen finns plats för dubbelsäng, skrivbord och övrigt möblemang. I det stora sovrummet på nedre plan finns även en värmande skön öppen spis att njuta vid. 

Övriga utrymmen
I källarplanet finns även en klädkammare och förrådsutrymmen. 

Hall
Stor rymlig hall med klinkergolv, enkelt att rulla in barnvagn och barnens kläder placeras enkelt i garerober och lådor - perfekt med utrymme för påklädnad och förvaring. 

GARAGE / FÖRRÅD / (EXTRA SOVRUM) 
Mycket bra och rymligt garage - praktiskt och behändigt! Självöppnande garage, perfekt på vintern att kunna gå direkt från i bilen i garaget driekt in i huset. Har man behov av extra sovrum eller lekrum finns det förstås goda möjligheter att göra det. Plats för bilarna finns på uppfarten. Verkligen ett utrymme med stora möljigheter för den stora familjen.