BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Dalagatan 8, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 42 kvm
  • 3.650.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna optimalt planerade ”minitvåa” belägen i vackert 20-talshus med ett ypperligt läge i Vasastan. Här bor man endast några minuters promenad från Tegnérlunden, Vasaparken, Odenplan, Kungsgatan, Hötorget och nedre Kungsholmen. Bostaden är mycket charmig med flertalet bevarade attribut från byggåret så som vackra fiskbensmönstrade parkettgolv i ek, tjusiga trägolv, djupa fönsternischer, fönsterbänkar i marmor, spröjsade fönster med spanjoletter, tavellister, takrosetter, pardörrar med glaspartier och spegeldörrar. Lägenhetens stora fönster i kombination med högt till tak skapar rymd och ger rikligt med ljusinsläpp. 

Generellt om lägenheten

Vardagsrum – Underbar atmosfär
Underbart vardagsrum med en härlig atmosfär som karaktäriseras av de vackra glasade pardörrarna som delar av mot sovrummet och de bevarade detaljerena från byggåret. I rummet finns gott om plats för såväl soffgrupp som matbord och övrigt passande möblemang. Ett rum att trivas i året runt!

Kök – Hemtrevligt och charmigt
Mycket hemtrevligt kök med matplats för 3 till 4 personer. Köket är synnerligen charmigt med sitt vackra trägolv, tjusiga skafferi, rostfria diskbänk och spröjsade fönster. I köket finns gasspis med tillhörande ugn, kyl med frysfack samt bra bänkytor och förvaringsmöjligheter. Väggen mellan kök och vardagsrum går att öppna upp för den som vill ha mer kontakt mellan de båda rummen (se förslag på alternativ planlösning).

Sovrum – Rogivande och lugnt
Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt passande möblemang. För förvaring finns två originalgarderober fint placerade i rummet.

Hall – Välkomnande och funktionellt
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och här möts man direkt av dess 20-talsstil och vackra golv. För avhängning av ytterkläderna finns en hatthylla i original och för förvaring finns en rymlig klädkammare. En fin detalj är den spegeldörr med glasparti som finns mot köket.

Badrum – Rymligt och fräscht
Rymligt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av badkar, toalett, tvättställ, handdukstork och ett badrumsskåp. Plats finns för tvättmaskin.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra och rymligt vindsförråd.

Övrigt
Vackert 20-talshus med tjusigt och välkomnande trapphus.
Charmiga balkonger i anslutning till trapphuset.
Lummig innergård med uteplatser och grill.