BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 56, vån 3

  • 2 rum och kök
  • 69 kvm

Beskrivning

Trivsam och ljus lägenhet med stort sovrum och mycket bra förvaring genom rymlig klädkammare. Mycket smart och yteffektiv planlösning med möjlighet att göra om till en trea. Stora längsgående fönster som samtliga vetter mot föreningens lugna innergård och släpper in mycket härligt ljus. Stor och lummig terrass om 19 kvm som vetter mot lugn innergård. Perfekt att avnjuta en god frukost, lunch och middag i mysigt läge. Här finns plats för matgrupp, grill, solstol, växter och blommor. Trevlig utsikt mot Sofia Kyrka och Södermalm från terrassen. Här bor du i ett lugnt läge och sjönära läge intill Hammarby Sjö. Komplett badrum med tvättmaskin/torktumIare samt kök med allt som kan önskas. I närheten finner du Hammarbybacken och Nackareservatet med många möjligheter till naturnära rekreation, samtidigt som restauranger, skolor, butiker och all tänkbar service finns inom bekvämt räckhåll. Med båt, buss eller tvärbana tar du dig snabbt och enkelt till Stockholm city. Ca 10 minuter promenad till Skanstull/Södermalm. Stabil förening med god ekonomi. Låg månadsavgift! Barnvänlig innergård. Festlokal/ övernattningslägenhet i huset. Stort källarförråd med god förvaring. Två parkeringsgarage under huset.

Det finns flera butiker som Coop, Lidl, ICA Supermarket, Magnus Johansson Bageri, Konditori och Systembolaget och Carnegiebryggeriet som är både bryggeri och restaurang. Ni har bland annat den välkända Tezukuri sushi i samma fastighet.

Välkomna att kontakta ansvarig mäklare Sara Wennertorp på 0733-464649 / sara@bosthlm.se vid ev. frågor/funderingar samt intresse av visning.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2420-1-24. Föreningen Brf Sjöresan.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 356 kr (Värme, Vatten, El, Kabel-TV, bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggår
2008

Antal lägenheter i föreningen
99

Lokaler
Föreningen disponerar över 3 lokaler som alla är uthyrda

Tvättstuga
I fastigheten finns en stor tvättstuga

Gemensamhetslokal
Föreningens medlemmar har tillgång till en övernattningslägenhet som hyrs ut för 300 kr / dygn

Föreningens innergård
Föreningen har en mysig innergård med stort trädäck, planteringar och lekplats

Garage
Garaget har 161 st parkeringsplatser. Föreningen disponerar 58 st av dessa, samt 1 st MC-plats . Föreningens platser hyrs ut för ca 1500:-/månad. Apcoa AB, tel:08-556 306 70 sköter om förvaltningen av garageplatserna samt uthyrning och bokning av dessa.

Bredband och tv

Vi har ComHem som leverantör av kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Vill man utöka sitt udbud ringer man till ComHem eller går in på deras hemsida.

Vi har Bredbandsbolaget som leverantör av bredbandstelefoni och Internet. Internetavgiften ingår i avgiften till Brf föreningen.

Elkostnad
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften.
Varje lägenhet har egen elmätare som läses av med fjärravläsning. Hushållselen betalas av den boende i samband med årsavgiften (månadsvis).

Uppvärming
Fjärrvärme

Energideklaration
Energiprestanda: 128 kWh/år
Utförd: 2013-02-04

HSB
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500kr/person och årsavgiften är ca 150kr/hushåll. (Halvårsavgift ca 75kr/person). Ansökan görs hos Medlemskapsregistret på 08-785 35 55

Överlåtelseavgift
1 110 kr, betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
444 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

 

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk.

I området finns ett flertal caféer & restauranger och all tänkbar service som bl.a. post och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera dagis samt ett antal träningsanläggningar. I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Här finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö samt Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. Promenadavstånd till Sickla köpkvarter och även nära till Nacka forum köpcentrum. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Udde till Alvik via Gullmarsplan och Liljeholmen. M/S Lotten trafikerar sjövägen över Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket).  Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se. Tunnelbana är planerad, läs mer på: www.nyatunnelbanan.sll.se/sv/stationer-nacka-soderort