BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Stigbergsgatan 32 B, 4tr

  • 1 rum och kök
  • 26 kvm
  • Såld
  • 5378
  • 17590
Värdera din bostad

Beskrivning

Drömbostad med unikt läge invid Fjällgatan på Söders Höjder!
Här bor du med balkong i högt och soligt sydvästläge med ljuvlig utsikt över såväl Sofia Kyrka som Söders takåsar! Ljus yteffektiv bostad i känd byggnad från 1930, med tidstypiska detaljer från brytningstiden mellan klassicismen och funktionalismen, en ikon för Södermalm. Perfekt som förstalägenhet, idealisk för dig som pluggar eller helt enkelt vill bo riktigt bra. Vi hälsar dig alltså välkommen till en ytterst välplanerad enrummare. Kliv in genom porten, tryck på fyran i hissen och säg hej till det tidiga 1900-talet. Ett hus från 1930 betyder högt i tak, spröjsade pardörrar ut mot balkongen och gediget trägolv.

Underbar lägenhet med insynsskyddat läge där varje kvadratmeter kommit till sin rätt. Hög, rymdgivande takhöjd om ca 2,84 meter. Bevarade detaljer som fiskbensmönstrad parkett, spegeldörrar och spröjsade pardörrar mm. Här erbjuds ett pampigt allrum med vackra dubbeldörrar ut mot balkongen där du har svårslagen utsikt. Bostaden erbjuder även alla funktioner med bra förvaringsutrymmen, generöst badrum med tassbadkar och ett funktionellt kök med många möjligheter.

Föreningen är en historia i sig. Med sin långa bakgrund och goda ekonomi - dess siffror talar verkligen sitt tydliga språk. En låg belåningsgrad kombinerat med intäkter från lokaler är ett vinnande koncept. Avgifterna har varit oförändrade i 20 år - samt kabel-tv ingår i avgiften. Trots fastighetens utmärkta läge bjuds de boende på en avkopplande gårdsmiljö. Hur många föreningar kan dessutom skryta med gemensamma takterrasser där du har panoramavy över Staden och Saltsjön?

Det är lätt att förstå varför området har blivit en så populär del av Södermalm. Här är tempot lägre än inne i city, det är småskaligt och mysigt och på några minuters promenad når man både Nytorget och Medborgarplatsen. Unikt hus i bästa läge, där flera celebriteter bott. Bl a Greta Garbo under sina besök hos sin mor som bodde i huset. Även en grönskande innergård finns tillgänglig för föreningens medlemmar.

Varmt välkomna på visning!