BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Björngårdsgatan 9B, 4 tr

  • 3.5 rum och kök
  • 78 kvm
  • Såld

Beskrivning

Högst upp i huset, på en av Södermalms mest efterfrågade adress, ligger denna fantastiska vindsvåning med en total golvyta på 99 kvm. En bostad för dig som värdesätter både design och funktion med öppen planlösning och härlig terrass.  Exklusiva materialval och stora fönsterpartier ger ett sobert och ljust intryck. Välkommen till en fantastisk bostad!

Hall
Välkomnande och yteffektiv hall med praktisk avhängningsyta. Ljus ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum
Vidare kommer man in i vardagsrummet som har en delvis öppen planlösning mot köket och det är nu man slås av det fantastiska rymden och det generösa ljusinsläppet. Man har bra kontakt mellan köket och vardagsrummets sittgrupp, men varje del är likafullt sin egen värld. Väggarna är vitmålade och på golvet återfinns ljus ekparkett. Framtagna murstockar och bjälkar förstärker charmen. De stora skjutdörrarna leder ut till den trevliga terrassen. Varför inte ta med sig frukosten ut på balkongen och njuta av solen som ligger på fram till lunchtid. Eller avnjut kvällskaffet i skymningen med en filt på ryggen medan du blickar ut mot takåsarna?

Kök
Barbänken in mot köket är en trevlig detalj som bidrar till en naturlig samlingsplats för såväl den lilla familjen som den stora bekantskapskretsen. Den göra att man lätt får matlagninssällskap. Det exklusiva köket från danska Uno Form, är en klassisk serie ritad 1968 av Arne Munch. Den kännetecknas av den avskalade framtoningen med kubiska element, och den höga sockeln som ger möjlighet att fullt utnyttja utrymmet från golv till bänkskiva. Ett storslaget hantverkskök – skapat med händer, huvud och hjärta. Både estetiskt och funktionellt. Platsbyggda förvaringshyllor, vacker belysning och generösa arbetsytor av sten (kvartskomposit). Vitvaror från Miele med kolfilterfläkt infälld i stenskivan, induktionshäll, varmluftsugn, micro samt integrerad diskmaskin och kyl/frys. Specialkran med hett vatten. Den stora matplatsen lockar många nära och kära till härliga middagar med samtal som aldrig vill ta slut. 

Sovrum 1
Rymligt sovrum intill köket med ljust parkettgolv. Den fina tapetserade fondväggen bryter av mot de i övrigt vitmålade väggar. Det finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang efter behov. Vill man nyttja rummet som en barnkammare går det lika bra. Vilket barn har inte en dröm om ett litet kryp in, en hemlig koja full med kuddar och gosedjur?

Badrum
Stort och härligt badrum med sobert grönkaklade väggar samt ljust klinkergolv med golvvärme. Det finns badkar, tvättställ med tillhörande förvaring, vägghängt högskåp, handdukstork, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och wc. Det finns infällda spotlight och inbyggt högtalarsystem (ej inkopplat).

Sovrum 2
Rogivande sovrum med tapetserade väggar och ljust parkettgolv. Plats för dubbelsäng och skrivbord/byrå. 

Klädkammare/walk in closet
Innanför sovrummet finns ett rum med platsbyggd klädförvaring med skjutdörrar. Detta kan bli ett tredje sovrum eller varför inte ett arbetsrum om man drar in väme och sätter in ett fönster/takkupa (bygglov för fönster finns).

Total bostadsyta & boarea 
Tidigare ägare har låtit mäta upp bostaden. Resultatet från uppmätningen visade total golvyta om 99 kvm varav boarean upggår till 78 kvm.