BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Högalidsgatan 31

  • 1 rum och kök
  • 25 kvm
  • 2.820.000 kr / Såld

Beskrivning

Välkommen till denna optimalt planerade hörnlägenhet belägen i vackert 30-talshus med ett ypperligt läge på Södermalm nära både stad, sjö och natur. Här bor man med ett högt och fritt läge och från lägenheten har man härlig utsikt över vackra Pålsundsparken, Pålsundet och Långholmen med dess charmiga träbåtklubb. Bostaden har flertalet bevarade attribut från byggåret som djupa fönsternischer, spröjsade fönster med klassiska spanjoletter, fiskbensmönstrade parkettgolv i ek och spegeldörrar. Lägenhetens generösa fönsterytor i kombination med högt till tak skapar en mycket ljus och luftig atmosfär. Hemmet har genomgående behagliga färg- och materialval och är snyggt rustad där man bevarat dess ursprungliga karaktär. Ett boende att trivas i året runt!

Generellt om lägenheten

VARDAGSRUM
Fint vardagsrum med en härlig rymd som karaktäriseras av rummets två vackra fönster som ligger i skilda väderstreck. Här skådas solnedgången och den rosafärgade himlen. Rummet har bra möblerbarhet där man får plats för såväl säng, soffa, matbord som övrigt möblemang.

KÖK
Välplanerat och fullt utrustat kök med ett runt fönster som ger trivsamt ljusinsläpp. Köksutrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll och en inbyggd kombinationsugn/micro. Snyggt vit mosaik ovan bänkytor ger köket det lilla extra. 

HALL
Välkomnande hall med bra förvaring via ett vägghängt skåp och gott om utrymme för klädhängare och skoförvaring. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevlig sätt och man möts direkt av dess charm och vackra fiskbensmönstrade parkettgolv.

BADRUM
Stilrent badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av toalett, handfat, dusch och ett rymligt badrumsskåp. Plats finns för tvättmaskin. 

KLÄDKAMMARE
Bra förvaring i form av en klädkammare med generös takhöjd. Klädkammaren är inredd med klädstång, krokar och hyllsystem för maximal användning. 

ÖVRIGT
- Innertaken i lägenheten gjordes om helt 2014 då även det fiskbensmönstrade parkettgolvet slipades och lackades.
- Uttag och brytare är genomgående Renova.
- Till lägenheten hör ett stort källarförråd om ca 5 kvm.
- Fiberbredband är indraget i huset och bredband ingår i avgiften.
- I anslutning till trapphuset finns flertalet gemensamma balkonger där man kan njuta av kvällssolen och den tjusiga utsikten mot Pålsundet.
- Det populära lusthuset som ligger på gården bokas enkelt för grillmiddagar och kräftskivor. Utemöbler och grill finns att tillgå för föreningens medlemmar.