BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Timmermansgatan 41

  • 2 rum och kök
  • 59.5 kvm
  • Såld
  • 6733
  • 5255
Värdera din bostad

Beskrivning

I Södermalms attraktivaste kvarter ligger denna sekelskiftespärla. Här bor man ostört utan insyn i en vacker fastighet anno 1906. Välplanerade ytor, fungerande kakelugn, spegeldörrar och underbara fönsterpartier genom vilka ljuset flödar in över vackra trägolv.

Här möts man av underbar karaktär med alla tidstypiska detaljerna bevarade som bidrar till att göra lägenheten till något utöver det vanliga. Den väl tilltagna takhöjden om 3,20 meter gör att här finns en underbar rymd och skön atmosfär.

Bostaden är välplanerad med stora sällskapsytor och rymligt sovrum med fri utsikt, utan insyn. Här finns ett charmigt kök med goda förvaringsytor bakom vita köksluckor som går ändå upp i taket. Härtill har man ett härligt kallskafferi som rymmer allt och lite där till. Köket är utrustat med gasspis, gasugn och kyl/frys. Från köket ser man ut över kvarterets lummiga innergårdar. I anslutningen till hallen ligger ett trivsamt badrum utrustat med badkar, wc, handfat och tvättmaskin. Stort och tilltalande sovrum som rymmer dubbelsäng och övrigt möblemang efter behov. Sovrummet ligger med ostört läge och har fri utsikt över lugn och grönskande gård. Bra förvaringsytor via rymliga platsbyggda garderober, ändå upp i tak samt en klädkammare som rymmer säsongens alla kläder. Till lägenheten medföljer även nyttjanderätten till ett stort vindsförråd om ca 8 kvm samt ett källarförråd.

Det finns även ett bygglov för balkong som gick ut 2012. Som köpare kan man ansöka om ett nytt bygglov. Balkongen kommer i sådana fall ligga med utgång från sovrummet. Balkongen bekostas av köparen.  

Läget är det bästa! Här bor du ostört samtidigt som du har pulsen och ett generöst utbud av restauranger och pubar intill Mariatorget och Medborgarplatsen. Perfekta kommunikations möjligheter med pendeltåg och tunnelbana inom 3 minuters promenadavstånd via Södra station och Mariatorgets tunnelbana. Vill man resa längre bort, så är det 45 minuter till Arlanda.

Här trivs man och det är bara att flytta in! 

Generellt om bostaden:
- Genomgående bostad med fri utsikt över grönska, utan insyn
- Vacker fastighet med magiskt trapphus
- Underbara bevarade detaljer som trägolv, fungerande kakelugn och vackra spegeldörrar
- Härlig rymd med 3,20 i tak
- Generösa sociala ytor med vackra fönsterpartier. Här kan man möblera efter behov. 
- Trevligt badrum med vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar, tvättmaskin och handfat. 
- Välutrustat kök med goda förvaringsmöjligheter. Utrustat med kyl/frys, gasspis, ugn
- Goda förvaringsytor via stor klädkammare samt rymliga och platsbyggda garderober ändå upp i tak
- Till bostaden medföljer ett stort vinds- och ett källarförråd.