BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede - Tallkrogen

Lemmings väg 4

  • 6 rum och kök
  • 77 kvm
  • Såld
  • 3746
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna representativa villa om totalt 154 kvm med friköpt tomt fint belägen i Tallkrogen – en av Stockholms attraktivaste villaområden. Huset byggdes 1936 och här samsas stilrena materialval med gedigen charm såsom vackra trägolv, härlig takhöjd och en sprakande braskamin. Generösa fönsterytor och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Huset är optimalt planerat och har hela 6 rum och kök samt parkeringsplats för upp till 2 bilar.

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS
Här har man verkligen tagit vara på tomtens fördelar och fint förstärkt dess karaktär med en stor soldränkt altan, som löper längs med två sidor av huset. Lekvänlig gräsmatta, bärbuskar, äppelträd och vacker utomhusbelysning. Man har skapat en synnerligen gemytlig och inbjudande atmosfär för både vuxna och barn!

ENTRÉPLAN – FLÖDAR I LJUS

Hall - perfekt att välkomna gäster, landa matkassar och placera lortiga barnskor i!
Välkomnande hall med mycket bra avhängningsmöjligheter via en dubbelgarderob med skjutdörrar. I hallen ligger vackert vitlaserat furugolv som löper vidare in i köket. Den tapetserade fondväggen ger en tuff kontrast mot de i övrigt vitmålade väggarna. 

Gästtoalett - precis som det låter!
Handfat, spegel och wc. Vitmålade väggar och klinkergolv.

Kök - som inbjuder till matlagningssällskap!
Det yteffektiva och stilrena arbetsköket renoverat 2014. Det finns gott om förvaring i köksskåpen som har vita luckor. Nedanför skåpen sitter stänkskydd av härdat glas. Arbetsbänkarna som inbjuder till matlagningssällskap är av svart kvartskomposit och bryter av mot de vita väggarna och det vitlaserade furugolvet. Köksutrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn med pyrolys, diskmaskin samt dubbel kyl och frys. 

Matrum - för middagar som aldrig vill ta slut!
Fint matrum med utrymme för stora sällskap. Rummet har fin kontakt med både kök och vardagsrummet vilket skapar stora sociala ytor med fokus på njutning och umgänge. Rummet kan även enkelt konverteras till ett mycket bra sovrum, om man tar en del av hallen i anspråk, se alternativ planlösning. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger vacker vitlaserad ekparkett som löper vidare in i vardagsrummet.

Vardagsrum - ett rum att trivas i året om! 
Vidare kommer man in i den tillbyggda delen, som idag inrymmer ett fantastiskt vardagsrum. Den generösa takhöjden med spotlight i kombination med fönster längs en hel vägg gör att rummet fullkomligt badar i ljus. Så ljust att man ibland måste fälla ned elmarkisen. Det finns gott om plats för en större soffgrupp och övrigt möblemang efter behov. Fungerande braskamin samt utgång till altanen, som bjuder in till mingel och middagar i det fria. 

Sovrum - Master bedroom!
Rofyllt sovrum med plats för en dubbelsäng. Gott om förvaring via en dubbelgarderob med utrymmessnåla skjutdörrar. Ljusa väggar och vackert vitlaserat furugolv. Från rummet har man direktaccess ut till altanen, där det finns elmarkis vilket skapar ett extra rum under årets varma månader. Trevligt samspel mellan ute- och innemiljön. Varför inte ta med morgonkaffet ut?

Badrum - Ensuite!
Vem har inte drömt om ett alldeles eget badrum, innanför sovrummet? Här finns ett fräscht helkaklat badrum med matchande klinkergolv och golvvärme. Det finns dusch, handduksvärmare, handfat med tillhörande förvaring i form av lådor och högskåp, samt en wc.

NEDRE PLAN – MYSIGT OCH PRIVAT

Sovrum - 2 st i den äldre delen!
Från hallen på övre plan tar vi oss vidare till nedre plan, som är mysigt och privat. I den äldre delen finns två rum som kan nyttjas som sovrum. Båda rummen har ljust laminatgolv med heltäckningsmatta, vitmålade väggar samt gott om förvaringsmöjligheter.

Badrum - kombinerat klädvårdsrum!
Väldisponerat badrum med dusch, handduksvärmare, badrumsskåp, handfat med tillhörande förvaringslådor samt wc.  Helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Det finns även tvättmaskin, torktumlare samt en vask.

Sovrum - eller kanske en plats för tonåringen?
I utbyggnaden finns ytterligare ett sovrum - eller snarare en minibostad. Rummet har en naturlig avdelare som gör det enkelt att möblera med en större säng samt soffgrupp och övrigt möblemang efter tycke och smak. Eller varför inte ta en värmande bastu, då det ändå finns en? Väggarna är vitmålade och i taket sitter spotlight. Klinkergolvet kommer inte kännas kallt då det givetvis ligger golvvärme under. Då rummet nås från både entréplan och via en egen ingång direkt från gården ges möjlighet att skapa en inkomstbringande uthyrningslägenhet.

Övriga utrymmen
I källaren finns även ett pannrum med gott om plats att stuva undan allehanda saker, en matkällare samt praktiskt utrymme under trappen.

FÖRRÅD
Mycket bra och rymligt förråd på gården - praktiskt och bekvämt!

PARKERINGSPLATSER
Det finns en etablerad parkeringsplats för två bilar.

Huset är försett med centraldammsugare, vilket gör det lätt att städa.