BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bostadsrätt - Södermalm / HögalidHeleneborgsgatan 9A, 1tr

Beskrivning:

Varmt välkommen till denna lägenhet i toppskick från 2016! I perfekt kombination har den vackra klassiska 20-tals fastigheten och dess unika charm bevarats och kompletterats med dagens absoluta toppskick och exklusivitet. Lägenheteren har helrenoverats från grunden utifrån arkitekt Love Arbés ritningar. Med sitt perfekta läge på lugn del av Heleneborgsgatan men samtidigt med närhet till Hornstulls utbud av nöjen, retaurangliv, service och kommunikationer. Detta är en lägenhet som passar perfekt för både singeln och paret som ställer höga krav på sitt boende!

Köket är mycket stilrent med bland annat ljusgröna köksluckor, bänkskiva i carraramarmor och vackra mässingsdetaljer.  Köket kommer från Haga och är fullt utrustat med samtliga vitvaror diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn samt micro och köksblandare i mässing från Tapwell. På golvet ligger ett ljust ekgolv från Kährs och vidare in i köket finner vi en mörkgrå klinker. Man har även kunnat bevara den generösa takhöjden och stora fönsterpartier som släpper in gott om ljus.

Badrummet är helkaklat i ljusa toner med dusch som håller hög klass i standard och materialval och är väl tilltaget. På golvet ligger klinker inklusive golvvärme. Kranar och duschblandare följer kökets utformning och kommer från Tapwell i krom. För extra komfort finns handdukstork installerad. Här är även förberett och utrymme för att enkelt kunna sätta in både tvättmaskin och torktumlare. Det rofyllda sovrummet inrymmer gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler.

Vardagsrummet är ljust, trevligt och bjuder in till sociala sammanhang tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Här finns plats för såväl säng som soffa, matgrupp samt mediamöbel. I hallen finner ni gott om förvaringsutrymmen i inbyggda garderober. Till lägenheten hör även ett källarförråd. Fastighet i mycket gott skick med en gemensam grönskande innergård!

Varmt välkomna på visning, denna drömbostad vill ni inte missa!

- Genomgående toppskick i välplanerad 2a - passar både singeln och paret med högt ställda krav på sitt boende!
- Högsta kvalitet bland annat carraramarmor samt kök och badrumsblandare från Tapwell
- Stilrent kök med moderna stilrena materialval från Haga med ljusgröna luckor och samtlig maskinpark
- Rymligt badrum med takdusch och golvvärme samt utrymme för tvättmaskin och torktumlare
- Låg avgift i stabil förening med mycket gott skick på både fastigheten och den grönskande gemensamma innergården
- Optimalt läge på lugn adress med närhet till Högalidsparken, Långholmen med fina bad och Hornstulls populära utbud
- Bussar och tunnelbana från Hornstull runt hörnet

Fastighetsinfo:

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 11012. Byggår 1926 / 2016.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4 400 000 kr SÅLD. Månadsavgift 2 307 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Byggnadsår
1920 / Ombyggnadsår 2016

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen och fastighet
Föreningen bildades 2015 och består av fastigheten Muttern 20 med adress Heleneborgsgatan 9 A-C. Föreningen består av 62 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Utförda renoveringar
Huset renoverades från grunden efter kontrakt om totalentreprenad av Magnolia Produktion AB och ombildades till bostadsrätter med inflytt 2016.

Kommande renoveringar
Inga beslut om större kommande renoveringar.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga och gemensam innergård. Till varje lägenhet hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

TV- och internetanslutning
Fastigheten ansluts med fiber från Telia. En avgift om 189 kr/månad tillkommer för kollektivt tecknat bredband, telefoni och TV (grundutbud).

Bilplats
Boendeparkering tillämpas i området. Läs mer på www.stockholm.se/parkering.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslutade.

Ägande
Delat ägande accepteras. Juridisk person kan godkännas efter prövning av föreningen.

Överlåtelseavgift
1 120 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
448 kr.

Rumsbeskrivning:

HALL
Hela lägenheten är i toppskick och stod inflyttningsklar under slutet av 2016  där allt har renoverats och med en bibehållen generös takhöjd. Rymlig hall med gott om utrymme för avhängning och förvaring i inbyggda garderober samt städskåp. På golvet ligger ett genomgående ljust ekgolv från Kährs och väggarna är vitmålade. Här finns även ny säkerhetsdörr installerad.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust, trevligt och bjuder in till sociala sammanhang tack vare den öppna planlösningen mot lägenhetens kök. Här finns plats för såväl säng som soffa samt mediamöbel. Ljust ekgolv och vitmålade väggar. Stort fönsterparti som släpper in ljus med ett högt läge mot gatan.

KÖK
Köket kommer från Haga med ljusgröna skåpsluckor och carraramarmor som bänskkiva och stänkskydd. Köket är fullt utrustat med samtliga vitvaror såsom diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll samt micro och köksblandare i mässing från Tapwell. Här får ni god belysning infällda spotlights under väggskåp. I köket finner vi samma ljusa ekgolv från Kährs på golvet och vitmålade väggar.

SOVRUM
Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Stort fönsterparti som släpper in ljus. Ljust ekgolv och vitmålade väggar. Här finns utrymme för att ställa in garderober om man så önskar eller använda yta till arbetsplats.

BADRUM
Badrummet håller hög klass och är väl tilltaget i ljusa färger. På golvet ligger klinker inklusive golvvärme. Kranar och duschblandare följer kökets utformning och kommer från Tapwell i krom. För extra komfort finns handdukstork installerad. Duschväggar i klarglas. Här finns även utrymme och är förberett för att enkelt kunna sätta in både tvättmaskin och torktumlare.

Områdesbeskrivning:

Högalids läge på Södermalm är mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer. Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som särskiljer dessa kvarter från andra delar av stan.

Att du samtidigt lätt kan finna lugn kring promenadstråken och parkerna längs Bergsunds strand, Söder Mälarstrand och Skinnarviksberget tillsammans med Långholmens och Tantolundens populära badplatser har gjort Högalid och Hornstull till ett av innerstadens mest eftertraktade områden att bo i.Hornstulls nya galleria Hornhuset har fyllt ut Hornstull med ännu fler trendiga butiker, restauranger och cafeér. Restauranger och caféer värda ett besök: Lasse i Parken, RawSthlm, Tjoget och Ho's.

Bra kommunikationer finns också inom nära räckhåll som t.ex. T-bana (Hornstull), (Zinkensdamm) eller 4:ans buss som går över till Kungsholmen och vidare genom city. Buss 66 som korsar hela Södermalm finns också. Här finner ni även flygbussen som tar er till Arlanda på ca 40 minuter. Med bil är det snabb access till E4:an, både norrut och söderut.